La Vila ultima els preparatius de les festes de San Miquel

  

La Regidoria de Festes de la Vila Joiosa està ultimant els preparatius per a la celebració de les Festes San Miquel, patró de la localitat. Com succeïra l'any passat, no hi ha constituïda una Comissió de Festes, però la Regidoria treballa al costat d'una gestora formada per membres de totes les penyes.

 

El ‘XXII Sopar típic’, que es va celebrar dissabte passat, va ser el començament d'aquestes festes, les més antigues de la localitat, que se celebren en el barri de l'Ermita. El diumenge es va celebrar amb gran èxit la IV Cursa Popular.

 

El barri està engalanat per a celebrar els seus festejos, que comencen oficialment el dijous 27 de setembre amb la despertà a les 08.30 hores; després d'aquesta hi haurà jocs populars. De vesprada, a les 16.00 hores, tindrà lloc el torneig de Cau i de nit karaoke en la plaça de les antigues escoles.

 

El divendres, dia 28, començarà també amb la despertà i jocs populars. A les 13.00 hores tindrà lloc el concurs de tapets de les penyes i a les 17.00 hores se celebrarà la vaqueta. A les 20.30 hores la plaça de l'Església albergarà ‘Les tapetes dels reis’.

 

El dia gran de les festes serà el dissabte 29, San Miquel, que començarà el dia amb la despertà al so de dolçaina i coets. A les 11.00 hores se celebrarà la missa en honor al patró i, seguidament, actuarà el grup de danses Centener. A les 12.30 hores serà l'IX Concurs d’allioli. A les 17.00 hores serà la primera solta de la vaqueta i a les 20.00 hores la solemne processó que finalitzarà amb un castell de focs artificials. De nit hi haurà un sopar de cabasset i un correfoc que recorrerà els carrers de l'Ermita des de les 00.30 hores. La vetlada serà amenitzada per la música de la Gran Babylon i Cultivepa.

 

El diumenge 30 de setembre, després de la despertà, se celebrarà la festa Holy, a les 11.30 en l'avinguda de l'Ermita i a les 13.00 serà el tradicional Concurs de paelles. El tancament de les festes arribarà amb el VI Concert de l'Agrupació Mediterráneo, en la plaça de l'Església a les 20.00 hores, que culminarà amb una xocolatada popular. 

 

Les festes tenen enguany com a novetat la recuperació del Mercat tradicional pels carrers del barri. «Continuem treballant conjuntament amb els veïns de l'Ermita perquè les festes en honor de San Miquel continuen sent tot un referent amb el seu gran caràcter tradicional, però afegint innovacions que les milloren cada any. Enguany hem volgut recuperar un dels costums, perquè aquestes festes van nàixer com un mercat i fira agrícola, i per això de divendres a diumenge hi haurà un mercat tradicional» ha comentat Marta Sellés, regidora de Festes.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 25 de Setembre de 2018