Vilamuseu acull una exposició internacional d'art sobre el món de la discapacitat de la Fundación ONCE

  

Vilamuseu va acollir ahir la inauguració de l'exposició «El mundo fluye: dos miradas sobre una misma realidad» de la Fundación ONCE. Una mostra d'art internacional que romandrà a la Vila Joiosa fins al 6 de gener de 2019.

 

A l'acte d'inauguració van assistir, Mercé Luz, cap del Departament de Cultura i Oci de la Fundación ONCE; Estela Medina, directora d'ONCE Alacant; José López, president de l'Associació de Persones Sordes La Marina (APESOBE); Germán Moya, director del CRE (Centre de Recursos Educatius) de l'ONCE a Alacant, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament, M. Angeles Gualde.

 

«El mundo fluye: dos miradas sobre una misma realidad» és una proposta de la Fundación ONCE formada per obres que mostren la realitat de les persones amb discapacitat, que ajuda a aconseguir la normalització total de totes les persones que formen aquest col·lectiu. Aquesta exposició permetrà al visitant explorar l'art contemporani no solament a través de la vista, com és habitual, sinó a través del tacte; per la qual cosa, serà una experiència molt enriquidora per a tots els públics.

 

Vilamuseu aprofitarà el llarg període en què la Fundación ONCE ha cedit l'exposició —tres mesos, un termini major de l'habitual— per a formar al seu personal en audiodescripció personal i aplicar-la a les visites de persones amb discapacitat visual.

 

La Fundación ONCE va organitzar la seua «I Bienal Internacional de Arte Fundación» en 2006 amb l'objectiu de reconéixer i difondre l'obra d'artistes amb algun tipus de discapacitat, així com potenciar-ne l’accés i la participació en el mercat de l'art. Així com mostrar al món de la cultura i l'art sobre la realitat del món de la discapacitat i el seu enorme potencial. Després de l'èxit d'aquestes cites s'ha donat pas a aquesta exposició, que recorre Espanya i que aglutina una selecció d'obres presents a les cinc edicions de la Bienal de arte contemporáneo Fundación ONCE.

 

Vilamuseu oferirà visites guiades en les quals es mostrarà la importància d'aquestes obres. «Aquesta exposició ens acosta a les diverses capacitats de les persones, independentment de les seues circumstàncies personals. Anime a tots a visitar-la i que vegen el món amb una altra mirada» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora de Patrimoni Històric.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 26 de Setembre de 2018