La rehabilitació del viaducte del barranc d'Aigües obligarà a tancar el tram entre les estacions de Cala Piteres i la Vila Joiosa del TRAM d´Alacant

  

  • Els treballs començaran el 3 d'octubre i s'oferirà servei alternatiu d'autobús per a unir les parades afectades de la Línia 1
  • La interrupció del servei està previst que es prolongue fins al 28 d'octubre

 

Els treballs que realitza Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el viaducte sobre el barranc d´Aigües de la Línia 1 del TRAM d'Alacant obligaran a interrompre, des del pròxim 3 d'octubre, la circulació ferroviària entre les estacions de Cala Piteres i la Vila Joiosa.

 

L'alteració de la circulació es prolongarà fins al pròxim 28 d'octubre. Mentrestant, FGV oferirà un servei alternatiu d'autobús entre les parades situades entre El Campello i Creueta, on se situen els principals punts d'enllaç entre el tren i l'autobús.

 

De manera que els usuaris que partisquen des d'Alacant en direcció a Benidorm, només podran accedir, a través del servei ferroviari, fins a la parada de Cala Piteres; per la qual cosa, si la seua destinació es troba més enllà d'aquest punt hauran de realitzar transbord amb autobús al Campello, per a continuar per carretera fins a la Creueta.

 

En sentit contrari, des de Benidorm, si bé els viatgers podran arribar amb tren fins a l'estació de la Vila Joiosa, els usuaris que prosseguisquen el seu viatge en direcció a Alacant, més enllà d'aquesta estació, hauran de realitzar el transbord en la Creueta, per a continuar amb autobús fins al Campello i prosseguir viatge amb tren.

 

Durant la interrupció del servei la parada de Venta Lanuza quedarà fora de servei i s'atendrà a través del servei municipal de transport del Campello.

 

La ubicació de les parades d'autobús és la següent: en la Creueta se situarà al carrer Huit de Maig, al costat de la parada d'ALSA; a la Vila Joiosa, direcció Dénia, enfront del número 27 del carrer Cervantes, i direcció Alacant, en el número 26; la parada corresponent al Paradís s'instal·larà en la glorieta de la N-332, al costat d'entrada de la urbanització; mentre que al Campello està prevista en l'avinguda de l'Estació, enfront del mateix edifici de l'estació del TRAM d’Alacant.

 

Característiques de l'obra

 

L'import de l'actuació ascendeix a 2.217.440 euros, IVA inclòs, i compta amb un termini d'execució d'uns huit mesos i mig. Els treballs previs van començar el mes de març passat i ara comencen les obres d'intervenció directa sobre el pont.

 

Els treballs previstos inclouen la substitució de l'actual tauler metàl·lic del pont per un altre nou, amb una llosa superior de formigó, la intervenció en les estructures de subjecció de la plataforma i la instal·lació de nous equips de superestructura de via i de comunicacions.

 

Aquesta obra forma part de les actuacions que impulsa la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigeix María José Salvador, per a millorar les condicions de seguretat i qualitat del servei que es presta en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant.

 

El viaducte metàl·lic del barranc d'Aigües, en el terme municipal del Campello, situat entre les parades de Cala Piteres i Venta Lanuza, va ser construït entre els anys 1912 i 1914 com a part de la primera fase de construcció de la línia Alacant-Dénia, origen de l'actual xarxa del TRAM d´Alacant. El pont compta amb 100 metres de longitud i les piles de maçoneria compten amb una altura màxima de 20 metres.

 

En el seu moment, en el conjunt de la línia Alacant-Dénia, amb més de 92 quilòmetres de recorregut, es van construir 2,5 quilòmetres de túnels, 7 viaductes, 17 ponts metàl·lics de més de 8 metres, 38 passos inferiors o superiors, 25 % del traçat en revolts de ràdio inferior a 500 metres, 35 quilòmetres del traçat en terraplé i 40 quilòmetres en vies de trinxera, de via única íntegrament.

 

Notícia publicada el 26 de Setembre de 2018