El Teatre Auditori presenta un espectacle basat en la poesia d'Ausiàs March

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, organitza el primer concert de la gira valenciana de Cant Espiritual de Carles Dénia que tindrà lloc dilluns, 8 d'octubre, a les 20.00 hores

 

El nou espectacle d'aquest músic i cantant, que posa música, veu i dansa a la considerada obra magna del poeta medieval Ausiàs March, es presenta la vespra de la festa dels valencians. Serà el primer concert de la gira valenciana que, aquesta tardor de 2018, portarà l'espectacle a altres poblacions de la Comunitat Valenciana.

 

Cant Espiritual ha rebut immillorables crítiques d'experts musicals que ratllen el treball de Dénia d’«enlluernador». El concert, organitzat representarà 224 versos que no han sigut musicalitzats mai fins ara. Carles Dénia els trasllada al segle XXI en un espectacle ple de passió i de ritme, amb tocs de jazz, flamenc i música mediterrània, amb mescla de sons que caracteritza l'obra del cantant de Gandia.

 

Dénia s'acompanya de músics procedents del món del jazz i del flamenc: Baptiste Bailly (piano i teclats), Aleix Tobias i David Domínguez (percussions), Pau Figueres (guitarres), Ismael Alcina (baix) i Andrés Belmonte (flautes). La representació incorpora dansa de la mà de la balladora mexicana Karen Lugo. La posada en escena i la il·luminació és obra de l'escenògraf valencià Ximo Rojo i el so és a càrrec de Jonbi Belategui.

 

«La cultura en valencià està present en la programació de tot l'any, però en la proximitat a la celebració del Nou d’Octubre hem volgut portar a la Vila més espectacles com aquest, que ret homenatge a la figura de la nostra literatura Ausiàs March», ha recalcat M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura.

 

Les entrades ja estan a la venda en el Teatre Auditori a un preu de 12 euros.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 28 de Setembre de 2018