Música, dansa, teatre i correfocs per a celebrar el Nou d’Octubre a la Vila Joiosa

  

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha organitzat un extens programa d'activitats per a commemorar el dia de tots els valencians, el Nou d’Octubre. Música, dansa, teatre i correfocs, entre altres activitats, fomentaran la cultura i la llengua valenciana per a celebrar aquesta festivitat.

 

La programació especial del Nou d’Octubre començarà el dissabte 6 a les 19.30 hores en el Teatre Auditori amb la representació teatral en valencià ‘El fill que vull tindre’ d’El Pont Flotant. Aquesta obra és una reflexió sobre l'educació i l'esforç que requereix educar.

 

La Societat Ateneu Musical oferirà el diumenge 7 a les 12.00 hores, també en el Teatre Auditori de la Vila Joiosa, el seu tradicional concert commemoratiu. L'entrada serà gratuïta. En el mateix lloc el dilluns 8, a la 20.00 hores, serà la música i la poesia en valencià les que envairan l'escenari amb ‘Cant Espiritual’ de Carles Dénia. Carles Dénia trasllada els versos d'Ausiàs  March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània… De nit, a les 23.00 hores, al carrer Colón, un correfocs anunciarà que arriba el dia gran dels valencians.

 

El Nou d’Octubre començarà amb la tradicional processó cívica que eixirà del barri antic a les 11.30 hores. En aquesta col·laboraran la Colla de Dolçainers i Tabalters El Valerios, Grup de Danses Centener, Grup de danses Almadrava, Societat Cultural Ateneu Musical i Agrupació Musical Mediterráneo. Durant el recorregut hi haurà dos muixerangues, la de la Marina Baixa i la Torrentina. Després de la processó, a les 12.30 hores a l'auditori del Llar, hi haurà un concert de la Camerata Aitana.

 

La Regidoria de Joventut ha organitzat també una activitat dins d'aquest programa, es tracta d'un torneig de la Fallera calavera a les 18.00 hores a la Casa de la Joventut. A les 18.30 hores en la es Llar farà un espectacle de titelles amb enginyeria domèstica titulat A taula!

 

La programació es tanca el dijous 25 d'octubre a les 18.00 hores en la Llar del Pensionista amb la pel·lícula el cicle de cinema valencià M’esperaràs.

 

Notícia publicada el 02 d’Octubre de 2018