La Vila Joiosa vendrà 550 ‘mocadoraes’ solidàries durant la celebració del Nou d’Octubre

Representants de la Junta de Confraries de Setmana Santa i de l'entitat Cáritas del Carmen seran els portadors de les banderes durant el recorregut

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de les regidories de Cultura i Festes, ha preparat un complet programa actes per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. El Dia de la Comunitat Valenciana tindrà a més un component solidari amb la iniciativa de la mocadorà solidària que s'inicià l'any passat.

 

El Nou d’Octubre donarà començament en el municipi viler amb la processó cívica tradicional, que eixirà del barri antic a les 11.30 hores. En aquesta col·laboraran la Colla de Dolçainers i Tabalters Els Valerios, el Grup de danses Centener, el Grup de danses Almadrava, la Societat Cultural Ateneu Musical i l’Agrupació Musical Mediterráneo. Durant el recorregut hi haurà dos muixerangues, la de la Marina Baixa i la Torrentina.

 

Com és tradicional, durant aquest acte, les banderes són portades per representants de la societat vilera. Enguany els portadors de les banderes, la senyera i la bandera de la Vila Joiosa, seran: un representant de la Junta de Confraries de Setmana Santa i de l'ONG Cáritas del Carmen, aquests últims beneficiaris de la mocadorà solidària’.

 

La processó finalitzarà al parc de la Barbera en la qual es durà a terme l'acte institucional. Serà al parc on, per segon any consecutiu, s’instal·larà una parada de venda de mocadoraes, una tradició popular de la regió que consisteix a regalar massapans embolicats en un mocador als enamorats durant aquesta data, que coincideix amb la celebració de Sant Dionís. La mocadorà, que compta amb 550 unitats enguany, es vendrà amb finalitats solidàries i la seua recaptació íntegra es destinarà a Cáritas. L'any passat es van vendre totes les mocadoraes i es van recollir un total de 1.000 euros

 

Després de la processó, a les 12.30 hores a l'Auditori de la Llar del Pensionista, hi haurà un concert de la Camerata Aitana.

 

«La Vila Joiosa es vist un any més amb la ‘senyera’ de la Comunitat Valenciana per a celebrar el Nou d’Octubre. En el municipi hem preparat una programació d'activitats àmplia perquè veïns i visitants gaudisquen d'aquesta festa repleta de tradicions i costums populars, en la qual predomina la importància de la nostra llengua i el valor de la nostra identitat. A més, esperem que la mocadorà compte amb el mateix èxit de l'any passat, en el qual totes es van vendre», ha expressat M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura de la Vila Joiosa.

 

La programació prevista per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana finalitzarà el dijous 25 d'octubre amb la pel·lícula el cicle de cinema valencià M’esperaràs a les 18.00 hores en la Llar del Pensionista.

 

Notícia publicada el 08 d’Octubre de 2018