La Vila Joiosa celebra el dia de la Comunitat Valenciana amb cultura tradicional i advoca per la concòrdia

  

La Vila Joiosa ha celebrat un any més el dia de la Comunitat Valenciana amb un programa festiu carregat d'elements de la cultura més tradicional valenciana. Malgrat la pluja, que ha impedit acabar l'acte, la ciutadania vilera ha eixit al carrer per a celebrar el dia de tots els valencians amb música, muixeranga, danses i solidaritat.

 

L'alcalde, Andreu Verdú, ha volgut destacar la importància d'aquest dia per a tots els valencians i els ha descrit com a «amics del diàleg i el debat, un poble de concòrdia i acord, de la unió de persones i pobles amb les seues identitats comunes com amb els seus desacords». El primer edil ha conclòs afirmant que «els valencians i valencianes podem ser exemple per a la resta del món de concòrdia i convivència i la ciutadania vilera també. Som una mescla de moltes coses, un poble capaç d'unir les seues fortaleses, superar les seues diferències i escometre els reptes ‘tots a una veu’».

 

L'acte institucional ha començat a les 11.30 hores amb la processó cívica tradicional en la qual han participat associacions i entitats de la ciutat, cossos de seguretat, els grups de danses Centener i Almadrava, la colla Els Valerios, les muixerangues La Torrentina i Marina Baixa, l'Ateneu Musical la Vila Joiosa, l'Agrupació Musical Mediterráneo i la corporació municipal.

 

Un any més, les dues banderes, la de la Comunitat Valenciana i la del municipi, han sigut portades per persones destacades de la societat vilera. En aquesta ocasió les persones portadores han sigut representants de les associacions Cáritas del Carmen i Junta de Confraries de Setmana Santa. Durant el seu discurs l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha recalcat la tasca important que realitza Cáritas i ha celebrat el 25 aniversari de la Junta de Confraries».

 

La processó cívica ha finalitzat al parc de la Barbera on s'ha portat per segon any consecutiu la iniciativa solidària per part de l'Ajuntament, la venda de mocadoraes, tradicional regal de massapans embolicats en un mocador que es regala als enamorats en aquesta data, ja que coincideix amb Sant Dionís. La mocadorà s'ha venut amb finalitats solidàries i la seua recaptació s'ha destinat a Cáritas El Carmen.

 

L'acte ha continuat amb la intervenció de l'alcalde i l'himne de la Comunitat Valenciana. La pluja ha impedit les actuacions dels grups de danses i les muixerangues.

Totes les imatges

Notícia publicada el 09 d’Octubre de 2018