La Vila Joiosa incrementa el reciclatge d'envasos de vidre un 20 % respecte de l'estiu passat

El consistori rep el guardó ‘Iglú verde’

  

La Vila Joiosa ha augmentat les xifres de reciclatge d'envasos amb respecte de l'any passat, amb una recollida d'un 20 % més d'envasos. El regidor de Medi Ambient, Pedro Alemany Pérez, va recollir el passat 25 d'octubre el guardó ‘Iglú verde’ que atorga Ecovidrio per haver superat la xifra del reciclatge. El premi és un reconeixement al compromís de la ciutadania i dels professionals hotelers amb el reciclatge del vidre i la sostenibilitat.

 

En la campanya d'Ecovidrio « Toma nota, recicla vidrio: Una iniciativa por la hostelería sostenible» han participat 65 establiments hotelers del municipi. Es van instal·lar contenidors adaptats per a l'hoteleria i es van entregar 30 poals especials als professionals hostalers. També s'ha ampliat la freqüència de recollida del vidre per a millorar la gestió de l'activitat en l’hoteleria. Durant l'estiu de 2018 la Vila ha reciclat 239 tones de vidre, període durant el qual es recull el 30 % del total del vidre anual.

 

En 2017, els ciutadans de la Vila Joiosa van reciclar un total de 549.960 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 16,4 kg. El municipi té una mitjana de 204 habitants per contenidor i compta, actualment, amb un total de 165 iglús repartits per tota la ciutat per als residus d'envasos de vidre.

 

En l’àmbit nacional, la campanya « Toma nota, recicla vidrio» ha comptat amb la participació de 10.600 establiments hotelers de 92 municipis costaners que han aconseguit reciclar més de 39.000 tones de residus d'envasos de vidre, que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

 

Els establiments hotelers que han participat en la campanya poden es consultar en www.tomanotareciclavidrio.es si han resultat guardonats en la iniciativa amb paquets experiència entre altres premis.

 

Notícia publicada el 29 d’Octubre de 2018