El ple aprova l'últim tràmit per a la posada en marxa del Pla Especial de la Vila Vella

  

El Ple ordinari de novembre de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha aprovat hui, amb el vot en contra de Compromís, l'Informe de Sostenibilitat Econòmica del Pla Especial de Protecció i Conservació de la Ciutat Històrica i el seu annex complementari després de ser desestimades part de les al·legacions presentades per l'Associació del Barri antic. El Consistori remetrà aquest document a la conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori, per a aprovar de forma definitiva el Pla Especial de Protecció i Conservació de la Ciutat Històrica de la Vila Joiosa.
 
El ple ha aprovat també, amb l'abstenció de Ciutadans, la proposta de Compromís de demanar un informe a la Policia Local per a la reestructuració del trànsit dels carrers adjacents al carrer Cervantes per a millorar l'eixida cap a Alacant. Amb aquesta proposta el trànsit s'ordenaria de la següent forma: l'accés al carrer Gabriel Miró es faria des del carrer Maestro Pons i el del carrer Quintana des de Jaume I i es deixaria l'altre accés sol com a eixida a Cervantes i finalment l'accés a Jaume I creant un carril nou d'accés des de Cervantes o mitjançant un semàfor.
 
L'alcalde ha informat en la sessió plenària una reestructuració dins de l'equip de govern. L'àrea de Personal, que dirigia Joan Lloret, passa ara a les mans de l'alcalde, Andreu Verdú, i Lloret adquireix Participació Ciutadana, fins ara gestionada per Pilar Baigorri. Marta Sellés, ha sigut nomenada primera tinent d'alcalde.
 
Tots els grups polítics han aprovat una moció per l'eliminació de la violència contra la dona en la qual s'insta al Govern a legislar incloent com a violència masclista totes les violències contra la dona incloses en el Conveni d'Istanbul. El Consistori s'ha compromés a tindre com a prioritat la prevenció de la violència masclista, ha declarat el municipi espai contra la tracta de persones i s'adherirà al Manifest del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. 

Notícia publicada el 15 de Novembre de 2018