La Vila distribueix 2.000 guies informatives contra la violència de gènere

La guia s'ha presentat en els voltants del Mercat i té com a funció informar les víctimes de violència de gènere sobre com actuar

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la seua regidoria d'Igualtat, ha presentat aquest matí en la plaça del Mercat una guia informativa i de recursos sobre què fer si una dona pateix violència de gènere i on pot acudir per a assessorar-se.
 
En total s'han imprés 2.000 exemplars d'aquesta guia editats en castellà i valencià, amb un estil que permeta accedir a tots els habitants de la Vila Joiosa. Aquesta guia ha comptat amb la col·laboració de les regidories de Benestar Social i Seguretat del municipi, i de l'associació Dones amb Veu de la Marina Baixa.  
 
Sota el lema ‘Trenca el silenci. No estàs sola’, l'Ajuntament ha dut a terme una campanya de conscienciació sobre la violència de gènere que estarà present en tots els enclavaments del municipi. Per a això, la cartelleria divulgativa s'ha adaptat a cinc idiomes com l'àrab, romanés, anglés, castellà i valencià, amb la finalitat d'arribar a tota la població resident a la Vila Joiosa.
 
Aquesta guia informativa té com a objectiu principal “conscienciar a la població i ajudar aquelles dones que creuen patir violència de gènere a obtindre assessorament a la Vila i posar fi a aquesta situació”, segons indica Elena Criado, agent d'Igualtat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa. “Es tracta d'una guia molt senzilla dirigida a dones de tots els nivells perquè totes elles puguen accedir als recursos disponibles en el municipi”.
 
Aquesta guia, i la campanya en general, és necessària en la societat de hui, ja que en un any hem rebut més de 780 trucades telefòniques i hem atés més de 400 casos de maltractament contra les dones”, ha comentat Margarita Luján, presidenta de l'associació Dones amb veu de la Marina Baixa. “No obstant això, agraïm la labor de l'administració pública quant a la conscienciació i pensem que és primordial continuar educant sobre aquest problema, ja que ens hem donat compte que en la població més jove del municipi s'han donat casos d'aquesta índole i relaciona el maltractament amb la violència física i no amb la part psicològica, alguna cosa que desgraciadament tenen assumit”, afig.
 
Per part seua, l'administració pública espera “que aquesta guia i aquesta campanya que hem elaborat des del Consistori servisca perquè totes aquelles dones que pateixen violència de gènere s'adonen que han d'actuar i denunciar”, segons ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa.
 
Verdú incideix, a més, en què “existeix una part silenciosa que pateix el maltractament i necessitem arribar ací per a eradicar amb aquest problema que tant mal ens fa. Des de la corporació municipal estem conscienciats amb aquesta xacra social i ajudem, col·laborem i lluitem per a acabar amb la violència de gènere”.
 
L'agenda d'activitats dins d'aquesta campanya de sensibilització ciutadana continua demà en la Cala amb la presentació de la guia informativa. Així mateix, el pròxim 23 de novembre tindrà lloc un acte institucional de repulsa cap a qualsevol manifestació de violència cap a les dones a les 18.00 hores a l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'associació Art Teatre.
 
El Dia Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre, se celebrarà una marxa comarcal a L'Alfàs del Pi, en la qual col·laboren totes les regidories que formen part del Consell Comarcal d'Igualtat de Marina Baixa. 

Totes les imatges

Notícia publicada el 21 de Novembre de 2018