La comissió de Benestar Social aprova el quart Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències de la Vila Joiosa

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'ha emés un informe favorable per a aquest Pla municipal de drogodependències

  

La Comissió Informativa de Benestar Social ha aprovat aquest matí per unanimitat el quart Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències a l'Ajuntament de la Vila Joiosa, per al període 2019-2022. Aquest Pla compta, a més, amb un informe favorable emés pel Servei de Gestió de les Drogodependència de la Generalitat Valenciana.

 

Entre els objectius del Pla destaquen els esforços col·lectius per a previndre i reduir el consum de drogues i substàncies addictives, així com promoure un estil de vida saludable entre la població vilera. A més d'assegurar “la inserció social i l'assistència integral de les persones en risc de dependència a través de l'ocupació, l'educació, la convivència i el temps lliure”, ha detallat José Ramón Uclés, regidor de Benestar Social.

 

Aquest Pla de prevenció de drogodependència, emmarcat en la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Vila Joiosa, engloba quatre àrees de treball, amb la finalitat d'incidir en la totalitat de la població vilera a través de tallers, activitats, sessions informatives, entre altres.

 

Dins l'àrea de prevenció universal es pretén sensibilitzar a tota la població sobre el problema mitjançant campanyes informatives. En aquest marc, el ‘Quiosc de la Salut’ visitarà els tres instituts del municipi per a oferir informació als alumnes sobre certes substàncies addictives, com l'alcohol i el cànnabis.

 

Es desenvoluparan diferents tallers emmarcats en l'àrea de prevenció escolar per atendre la prevenció primerenca en col·legis d'educació primària i instituts de secundària. Diverses activitats grupals relacionades amb la gestió de les emocions, la resolució de conflictes o els tallers ‘Drogues i cervell’ i ‘Addiccions a les noves tecnologies i joc patològic’ s'impartiran a les aules durant el curs escolar. Així mateix, es desenvoluparà un cinefòrum dirigit a l'alumnat de formació professional.

 

Aquest Pla inclou un programa per a mares, pares i famílies amb menors en educació primària. A través de tallers trimestrals, l'àrea de prevenció familiar, tractarà sobre l'autocontrol, la prevenció o la comunicació, així com conductes de risc i informació sobre aquestes substàncies.

 

L'àrea de prevenció selectiva es dirigirà a aquells col·lectius que ja han iniciat el consum i, també, a l'alumnat del mòdul d'inserció sociolaboral, de la Regidoria de Joventut. En aquest apartat es realitzaran els tallers ‘Prevenció mitjançant la reducció del mal per ús de substàncies addictives’ i ‘Una decisió d'abandó de l'addicció al cànnabis’.

 

En aquesta última àrea, es desenvoluparan, des de Benestar Social, programes per a adolescents en situació de risc social i tallers dirigits a famílies amb menors que s'han iniciat en el consum.

 

“És necessari informar i orientar la joventut sobre els danys i les conseqüències del consum de substàncies addictives, per això des de la Unitat de Conductes Addictives es fa una gran tasca amb la ciutadania per a previndre que els més joves caiguen en aquesta xacra i puguen obtindre un futur en la societat”, ha comentat Uclés.

 

Notícia publicada el 08 de Gener de 2019