El primer ‘Smart Bench’ d'Espanya s'instal•la a la Vila Joiosa

  

La localitat de la Vila Joiosa s'ha convertit en el primer municipi d'Espanya que compta amb un Smart Bench. Aquest banc intel·ligent està en funcionament des d'aquest matí al parc de la Barbera, l'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, i el regidor de Serveis Tècnics, Pascal Amigo, han sigut els primers a provar-lo.

 

La instal·lació d'aquest banc en el municipi ofereix a la ciutadania la càrrega de dispositius electrònics per USB i mitjançant inducció directa. A més, aquest dispositiu compta amb connexió Wi-Fi gratuïta per als seus usuaris. El banc funciona amb energia fotovoltaica, ja que posseeix plaques solars, que carrega unes bateries i nodreix el Wi-Fi i els carregadors.

 

Aquest banc servirà per a conscienciar de la importància de l'ús de les energies renovables i netes en gestos quotidians com és la càrrega de telèfons o tauletes tàctils. “Volem predicar amb exemple i mostrar els veïnat de la Vila que podem contribuir a disminuir la contaminació amb un dispositiu senzill d'energies”, ha comentat Pascal Amigo, regidor de Patrimoni i Serveis Tècnics. El xonsistori podrà registrar la quantitat de connexions d'aquest banc, així com els temps d'utilització i altres dades d'interés gràcies a un programari gratuït.

 

“La Vila fa un pas més per convertir-se en una destinació intel·ligent i respectuosa amb el medi ambient. Gràcies a la instal·lació d'aquest banc intel·ligent, el nostre municipi permetrà oferir connexió a internet i recàrrega de dispositius de manera gratuïta i sostenible, ja que amb això reduïm les emissions de carboni i complim, així, amb el compromís del govern actual”, ha comentat Pascal Amigo, regidor de Patrimoni i Serveis Tècnics.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 01 de Febrer de 2019