El Comité Olímpic Espanyol selecciona la Vila Joiosa com a seu nacional del Dia Olímpic

La Vila es convertirà el 8 de juny en l'epicentre de l'esport olímpic amb l'acolliment d'aquest acte, que celebra la seua cinquena edició a la Comunitat Valenciana

  

El Comité Olímpic Espanyol ha seleccionat el municipi de la Vila Joiosa com a seu per a celebrar la pròxima edició del Dia Olímpic. La capital de la Marina Baixa es convertirà el pròxim 8 de juny en l'epicentre de l'olimpisme amb l'acolliment d'aquest esdeveniment, impulsat pel Comité Olímpic Internacional, patrocinat per la Fundació Trinidad Alfonso i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament.

 

El Dia Olímpic commemora la creació del Comité Olímpic Internacional i el renaixement dels Jocs Olímpics Moderns en 1896. Aquesta nova edició serà la cinquena celebrada en la ‘Comunitat de l’Esport’, després d'un acord entre la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso per a posicionar a la Comunitat Valenciana com a referent en la pràctica esportiva.

 

Després de rebre la candidatura de la Vila, el Comité Olímpic Espanyol va visitar el passat 12 de gener el municipi, on va mantindre una reunió amb el regidor d'Esports, José Ramón Uclés, en la qual es van presentar els punts forts de la localitat vilera per a convertir-se en la capital de l'esport olímpic a través d'aquesta celebració.

 

La celebració del Dia Olímpic permetrà “posar en marxa una estreta relació de col·laboració entre la Vila Joiosa i el Comité Olímpic Espanyol”, a més de “fomentar els valors de l'esport i els seus beneficis per a la salut entre la població vilera, la qual està cada vegada més conscienciada amb la pràctica de l'exercici físic i els hàbits saludable. Aquesta celebració era un dels meus objectius, la Vila es convertirà en el punt clau al més alt nivell, som bressol d'esportistes i amb un esdeveniment així es visualitza millor la gran tasca que es realitza en matèria esportiva en aquesta localitat. Continuarem treballant per a poder acollir actes d'aquesta magnitud”, ha comentat el regidor d'Esports, José Ramón Uclés.

 

De manera paral·lela a aquesta celebració, el COE organitzarà actes esportius multitudinaris en ciutats de tot el món, com a manifestació universal de l'olimpisme, així com dels qui el practiquen i difonen.

 

“És un orgull per al municipi convertir-se en la seu nacional del Dia Olímpic. Aquesta decisió posa en valor l'esperit esportiu de la ciutadania vilera que, a través de diferents disciplines que es practiquen en el municipi, ha permés posicionar-nos com un referent esportiu internacional”, ha indicat l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

 

Notícia publicada el 06 de Febrer de 2019