La Vila Joiosa presenta els càrrecs festers per a les festes de Moros i Cristians 2019

Els reis d'enguany seran David Hontoria, de l'Artilleria Cristiana, i Vicente Sivera, de la companyia Pirates Berberiscos

  

La Vila Joiosa ha presentat aquest matí als qui seran els màxims càrrecs festers per a les festes de Moros i Cristians que se celebraran el mes de juliol vinent. La Seu de l'Associació Santa Marta ha sigut l'escenari en el qual s'han donat a conéixer els noms dels nous representants de la festa, on, a més, han estat presents l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, la regidora de Festes, Marta Sellés, el president de l'Associació, José Llinares, els nous càrrecs i diversos membres del col·lectiu fester, així com integrants de la corporació municipal.

 

El president de l'Associació Santa Marta, José Llinares, ha sigut l'encarregat de conduir l'acte i presentar els festers que tindran els màxims càrrecs de les festes de Moros i Cristians en honor de Santa Marta 2019.

 

El rei cristià serà David Hontoria Arlándiz, de l'Artilleria Cristiana, de la qual va tindre el càrrec de capità en 2001. Hontoria porta més de 35 anys dedicats a la festa, perquè des d'infant i fins a l'actualitat ha format part de tres companyies vileres. El rei moro serà Vicente Sivera Sánchez, de la companyia Pirates Berberiscos, que és el sisé integrant d'aquesta companyia que té aquest càrrec. Sivera va començar en la festa en els anys 70, mitjançant la formació d'una penya de Beduïns. Els dos reis han agraït el suport i la confiança que han depositat en ells les seues companyies i esperen sorprendre la ciutadania i els visitants amb les entrades que es duran a terme el juliol vinent.

 

Finalment, es va nomenar a Ángela Marcet Arlàndiz com a pregonera d'enguany, qui s'encarregarà de donar inici a les festes d'enguany; i a José Robles Santamaría, qui ocuparà el lloc d'emissari i serà l'encarregat de donar inici a un dels actes més especials d'aquestes festes, el Desembarcament.

 

La regidora de Festes, Marta Sellés, ha sigut la primera a felicitar els nous reis, la pregonera i l'emissari, i s’ha mostrat satisfeta amb el nomenament “d’aquests quatre festers que gaudiran d'un any molt especial. Amb la presentació de càrrecs s'obri un nou capítol en les festes de la Vila, les quals seran molt especials enguany, ja que estem segurs que els nous representants deixaran la festa en molt bon lloc”, ha expressat.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha brindat l'ajuda de l'Ajuntament a tots els presents i ha felicitat el treball que es du a terme des de l'Associació Santa Marta, “perquè els seus integrants realitzen un gran esforç perquè les festes brillen per si mateixes any rere any”. Tot seguit, Verdú ha donat l'enhorabona als nous càrrecs, “els qui tenen la gran responsabilitat de representar l'esperit viler en unes festes d'interés internacional, que els permetrà guardar un bonic record per a tota la vida”, ha manifestat.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 10 de Maig de 2019