La Vila Joiosa promou el reciclatge d'oli domèstic amb el repartiment de 2.000 embuts

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Neteja Urbana i al costat de la Sociedad de Agricultores de la Vega de Valencia SAV, ha repartit un total de 2.000 embuts especials per a fomentar el reciclatge d'oli domèstic usat entre la ciutadania. Aquests elements s'han repartit en diferents punts del municipi amb la finalitat d'evitar que l'oli domèstic “siga abocat per les aigüeres”, apunta el regidor de Neteja Urbana, Jaime Ramis.

 

Aquests embuts especials disposen d'un mecanisme senzill que permet ancorar-los en botelles de plàstic, amb la finalitat de recol·lectar l'oli domèstic i depositar-lo en els punts nets i contenidors habilitats per a entregar aquest material. Els punts en els quals es poden recollir els embuts se situen en diferents zones de la localitat, entre elles l'Extensió Administrativa de la Cala de la Vila Joiosa, la Regidoria de Turisme i Comerç —situades en el xalet Centella del carrer Colón—, l'oficina del SAV, la seu de l'Associació Vilera d'Empresaris AVEA i en la Regidoria de Medi Ambient.

 

El repartiment d'aquests embuts “fomenta el reciclatge de l'oli domèstic entre el veïnat de la Vila, perquè una vegada usat tendeix a tirar-se per l'aigüera i això suposa un factor nefast per al medi ambient, el sistema de clavegueram i depuradores. La mescla de l'oli amb sabons i altres materials que deambulen per aquesta aigua pot crear taps que interrompen la circulació i el funcionament d'aquests sistemes de corrents”, ha explicat Ramis.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 10 de Maig de 2019