El Ple de la Vila aprova per unanimitat el conveni amb la UA per a posar en funcionament la nova Seu Universitària

L'últim Ple ordinari de la legislatura aprova posar en marxa el conveni i el funcionament d'aquesta nova Seu de la Universitat d'Alacant

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat hui l'últim Ple ordinari de la legislatura 2015-2019, en el qual tots els grups municipals han aprovat, per unanimitat, un conveni amb la Universitat d'Alacant que permetrà implantar una Seu Universitària en els voltants de Vilamuseu. L'alcalde del municipi, Andreu Verdú, s'ha mostrat “molt satisfet” davant aquesta aprovació perquè “la Vila comptarà amb un centre obert al públic que ampliarà els coneixements i la investigació del patrimoni viler”.

 

Aquest conveni, que té una durada de quatre anys, començarà durant el pròxim curs acadèmic (2019-2020), pel qual s'instal·larà la Seu Universitària amb una orientació que comprenga tots els aspectes del patrimoni de la Vila Joiosa, a través de seminaris, jornades, cursos, tallers, conferències o exposicions, entre d’altres. Així mateix, el pressupost d'aquest acord és de 10.000 euros durant 2019 i 40.000 euros anuals durant la vigència de l'acord.

 

Segons apunta Verdú, al principi aquesta Seu tenia com a objectiu centrar-se en l'arqueologia, no obstant això “l'àmplia riquesa patrimonial que acull el nostre municipi permetrà ampliar els camps d'estudi en la història, les humanitats en general, l'etnografia i la naturalesa”, perquè aquests són “àmbits relacionats amb les activitats locals, com ara la pesca, la gastronomia, l'aigua, la festes o les diferents indústries del nostre municipi”, afig el primer edil.

 

D'una altra banda, els regidors han aprovat de manera unànime l'avaluació del compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària del consistori, perquè la formulació dels comptes de 2018 i l'informe de liquidació plasmen un resultat molt positiu per a les arques municipals, que van tancar l'exercici passat amb un saldo positiu de 41,21 milions d'euros.

 

El Ple ha aprovat, també per unanimitat, els resultats de l'autodiagnòstic de la Destinació Turística Intel·ligent de la Vila Joiosa, amb la finalitat de donar compte sobre aquests paràmetres entre els membres de la corporació municipal i els departaments del consistori; així com compartir-los amb la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, com a mesura de transparència d'intel·ligència turística.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 16 de Maig de 2019