59 donants van assistir a la IV Marató de Sang organitzat a la Vila Joiosa

  

Dissabte passat va tindre lloc a la Vila Joiosa la IV Marató de Sang promoguda per la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i el Centre de Transfusió d'Alacant. La Llar del Pensionista va acollir de nou aquest esdeveniment solidari en el qual van participar 59 persones. La tempesta que va caure durant el matí va fer que l'assistència fora menor que en anys anteriors.

 

Dels 59 voluntaris que van assistir per a donar, 7 van ser rebutjats per motius  de salut. En total es van recollir 26 litres de sang entre els 52 donants efectius. La gran xifra és la de nous donants, ja que 11 persones de les assistents a la marató eren donants per primera vegada. Aquesta xifra va ser molt ben rebuda pel personal sanitari. Totes les assistents han rebut com a obsequi una bossa de roba en finalitzar la donació. Entre els assistent s'ha sortejat un sopar per a dues persones en el restaurant Hogar del Pescador, col·laborador d'aquesta iniciativa.

 

“Després de l'èxit del passat any esperàvem un millor acolliment, però la pluja ens ha jugat una mala passada. Així i tot, les dades són encoratjadores i han complit les nostres expectatives.” Assegura María Asunción Lloret, edil vilera d'Igualtat i Benestar Social. “Voldria agrair tots els vilers el seu compromís amb una causa tan important i destacar a aquells que venien a donar per primera vegada.” va ressaltar Isabel Perona, regidora de Seguretat Ciutadana de la Vila Joiosa. Per a José Ramón Uclés, edil d'Esports, el més important és la xifra de nous donants, ja que “aqueixa xifra confirma que el missatge de la importància que té donar sang està calant en la població, sobretot en la gent jove.” Els tres edils de l'Equip de Govern Local, a més de visitar i felicitar l'equip sanitari per la seua tasca i a les donants voluntàries per la seua solidaritat, també van col·laborar donant sang.

 

La província d'Alacant necessita 250 unitats diàries per a salvar la vida de moltes persones que arriben als hospitals per a sotmetre's a una intervenció quirúrgica, per a pacients oncològics, atendre parts, trasplantaments d'òrgans o, fins i tot, accidents greus de trànsit.

 

Totes les imatges

Notícia publicada el 09 de Setembre de 2019