Centenars de persones participen en els actes del Dia de la Comunitat Valenciana a la Vila Joiosa

L'alcalde sol·licita en el seu discurs una actualització de la Constitució per adaptar-la ‘a les realitats actuals’ i del sistema de finançament autonòmic

  

Centenars de persones s'han reunit hui a la Vila Joiosa per commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. L'acte institucional ha començat a les 11.15 hores amb la tradicional processó cívica en què han participat associacions i entitats de la ciutat, cossos de seguretat, els grups de danses Centener i Almadrava, la colla Els Valerios, la muixeranga La Torrentina, l'Ateneu musical de la Vila Joiosa, l'Agrupació musical Mediterráneo i la corporació municipal.

 

Un any més les dues banderes, la de la Comunitat Valenciana i la del municipi, han estat portades per persones destacades de la societat vilera. En aquesta ocasió els portadors han estat representants de les associacions Anémona i Ahedysia. Durant el seu discurs l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, ha recalcat que aquestes dues entitats són «dignes d'elogi, ja que tenen com a única finalitat el suport i l'ajuda a col·lectius que les necessiten, cooperant d'aquesta manera imprescindible amb la resta de la societat».

 

La processó cívica ha finalitzat al parc de la Barbera,on s'ha dut a terme una nova iniciativa solidària per part de l'Ajuntament, la venda de mocaoraes tradicional regal de massapans embolicats en un mocador que es regala als enamorats en aquesta data, ja que coincideix amb Sant Dionís. La mocadorà s'ha venut amb fins solidaris i la recaptació s'ha destinat a Cáritas.

 

L'acte institucional ha començat amb danses tradicionals i després d’aquestes l'alcalde, Andreu Verdú, ha oferit unes paraules a les persones assistents. Durant el seu discurs, el primer edil ha destacat la importància d'aquest dia «un moment idoni per alçar la vista orgullosos i reconéixer els nostres símbols, tradicions, cultura i personalitat». Verdú ha exposat que la Comunitat Valenciana «amb els seus distintius forma part d'Espanya» i ha sol·licitat «una reforma constitucional imprescindible, per actualitzar la carta magna i, així, adaptar-la a les realitats actuals».

 

L'alcalde de la Vila també ha tingut un moment de reivindicació en el seu discurs en demanar que «s'impulse des de tots els àmbits del poder una profunda reforma del sistema de finançament autonòmic, de manera que el repartiment siga just, equitatiu, social i solidari, doncs no cal oblidar que la Comunitat Valenciana és una de les pitjors tractades pel sistema de finançament». El primer edil també ha advocat pel diàleg com a única forma per arribar a acords.

 

L'acte ha finalitzat amb l'himne de la Comunitat Valenciana i l'actuació de la muixeranga la Torrentina.

Totes les imatges

Notícia publicada el 09 d’Octubre de 2017