La Vila Joiosa mostra el seu suport a les forces de seguretat

El Ple ha aprovat la cessió dels terrenys a la Generalitat Valenciana per a l'ampliació de l'Hospital Comarcal

  

La Vila Joiosa ha mostrat, durant el Ple ordinari realitzat hui, el suport i reconeixement a les forces de l'ordre públic de l'Estat «en la seua tasca com a garants de l'estat de dret, de la seguretat i de l'exercici de la llibertat dels ciutadans». Aquesta moció s'ha presentat in voce per l'Equip de Govern i Compromís i ha estat aprovada per unanimitat.

 

El Ple ha aprovat també la cessió per part del consistori dels terrenys per a l'ampliació de l'Hospital Comarcal de la Marina Baixa a la Generalitat. El següent pas serà que des del Consell s'accepten els terrenys per a després poder realitzar el projecte d'obra i licitar. Ha estat aprovada per tots els grups polítics.

 

Finalment, s'ha presentat una altra moció per condemnar les agressions verbals i l'assetjament que van ser víctimes els càrrecs electes i ciutadans en la celebració de la processó cívica del Nou d'Octubre a València, a més, de l'escarni sofert en el dia d'ahir per la vicepresidenta Mónica Oltra. Aquesta moció s'ha aprovat amb els vots a favor de l'Equip de Govern, Compromís i Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular.

 

Municipi turístic

 

El Ple ha presentat i aprovat dues mocions relacionades amb la condició de municipi turístic de la Vila Joiosa. El primer acord ha estat el presentat per l'Equip de Govern que insta el Govern a derogar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local que impedeix que els ajuntaments disposen de manera autònoma dels seus recursos econòmics. També s'ha sol·licitat la millora del finançament de la Comunitat Valenciana.

 

L'acord, aprovat amb els vots a favor de l'Equip de Govern i Compromís i l'abstenció de Partit Popular i Ciutadans, vol destacar la particularitat dels municipis turístics valencians i sol·licita ajudes específiques per a ells.

 

També s'ha aprovat la moció presentada pel grup Popular de rebuig a la taxa turística a la Comunitat Valenciana, pels seus efectes desfavorables per al turisme i l'oposició del sector. L'acord s'ha aprovat amb els vots a favor de PP i Gent per la Vila, l'abstenció del PSOE i Ciutadans, i els vots en contra d'Esquerra Unida i Compromís.

Notícia publicada el 19 d’Octubre de 2017