La Vila s'adhereix al programa Jove Oportunitat, destinat a joves que han abandonat el sistema educatiu

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Joventut, s'ha adherit al programa Jove Oportunitat (JOOP-2) destinat a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat el sistema educatiu o estan en risc d'abandonar-lo prematurament. Aquest programa està promogut per l'Institut València de la Joventut i amb el finançament del Fons Social Europeu.

 

Aquest programa té com a objectiu actuar sobre el col·lectiu juvenil que hi ha darrere les estadístiques de fracàs escolar i abandonament educatiu primerenc (AET), un problema amb gran incidència a la Comunitat Valenciana, on els nivells són superiors a la taxa mitjana estatal i dels més alts d'Europa.

 

JOOP-2 es desenvoluparà en 14 municipis de la província entre els quals es troba la Vila Joiosa. El programa continua amb la tasca del JOOP-1, però introdueix millores importants. Els continguts d’aquest, a diferència d'altres programes dirigits a aquest col·lectiu, són continguts acadèmics o dirigits a la cerca de faena, des de l'enfocament de l’entrenament (coaching) d’actituds, a través del qual es desenvoluparà una «experiència de canvi vital» per als nois i noies participants.

 

La tasca d’entrenament es realitzarà de manera intensiva durant quatre mesos, en grups entre 8 i 15 participants i sessions de 4 hores diàries i també de manera personalitzada, atenent a la diversitat de situacions. L’entrenament de grup aprofitarà les sinergies de la interacció entre participants, mentre que amb l’entrenament personal s'establirà una relació basada en la confiança, mitjançant sessions individuals de cada jove amb el seu entrenador (coach), el contingut serà confidencial.

Notícia publicada el 02 de Novembre de 2017