Igualtat desenvolupa un programa educatiu per a la prevenció del sexisme i la violència de gènere

  

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha posat en marxa un programa educatiu per a la prevenció del sexisme i la violència de gènere en què participaran més de 700 alumnes i alumnes dels col·legis i instituts del municipi.

 

Aquest projecte aglutina dos eixos estratègics d'acció: uns tallers de dues sessions destinats a l'alumnat de 4t de Primària (9-10 anys), enfocat a la formació en igualtat des de molt jove; i un altre taller de dues sessions per a l'alumnat de 2n-3r de l'ESO, amb els quals treballar la prevenció del sexisme, desmuntar els esquemes marcats pels estereotips sexistes en les relacions de parella, desmitificar el mite de l'amor romàntic i modificar conductes per afavorir les relacions basades en el respecte i la llibertat.

 

Dels més de 700 alumnes i alumnes que participaran en aquest projecte, 300 seran de quart de Primària i gairebé 400 adolescents de 2n de l'ESO i FPB dels tres instituts de la Vila. A Primària s'abordaran qüestions relacionades amb la prevenció de comportaments sexistes i foment de la igualtat com a manera de relacionar-se entre iguals i amb l'entorn que els envolta.

 

Els tallers per a l'alumnat de secundària estaran relacionats amb les relacions igualitàries de parella, els micromasclismes, la violència sexista exercida a través dels dispositius mòbils i app, així com una anàlisi de l'oci que consumeixen a través d'un ampli material audiovisual elaborat per la Regidoria d'Igualtat, l'IVAJ i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

 

La Regidoria d'Igualtat ofereix, a més, als centres assessorament i coordinació d'accions educatives en matèria de prevenció del sexisme i l'eradicació de la violència contra les dones. L'objectiu és el d'impulsar la col·laboració entre personal específic d'Igualtat i les coordinadores de convivència i igualtat de cada centre educatiu per a desenvolupar les activitats i tallers o accions que s'acorden de manera conjunta en funció de les necessitats de cada centre.

Totes les imatges

Notícia publicada el 08 de Novembre de 2017