Ibermuseos escull a Vilamuseu com un dels 50 museus de referència en matèria social, cultural, ambiental i de gestió

  

Vilamuseu ha estat escollit com un dels 50 museus de referència en matèria social, cultural, ambiental i de gestió econòmica dels 12 països iberoamericans vinculats a la Secretaria General Iberoamericana de la Xarxa Ibermuseos. Aquest organisme intergovernamental és l'organitzador de les Cimeres Iberoamericanes.

 

Vilamuseu és un dels sis museus espanyols elegits, a proposta de la Subdirecció General de Museus Estatals del Ministeri de Cultura, que se sumen als de la resta de països. Aquests 50 museus han estat seleccionats entre els 7.101 que formen part del Registre de Museus Iberoamericans, encara que en realitat hi ha més de 10.000 museus en aquest àmbit. És a dir, només 1 de cada 200 museus iberoamericans i 1 de cada 250 museus espanyols han estat escollit.

 

La presidenta del Consell Intergovernamental d'Ibermuseos, Sra. Zavala, ha transmés en un escrit la felicitació a Vilamuseu «per haver estat seleccionada a la Mostra per a la Cartografia i anàlisi d'iniciatives en sostenibilitat del sector museístic en els països d'Iberoamèrica. Un reconeixement al treball que desenvolupa en matèria social, cultural, ambiental i econòmica, amb el qual promou una gestió que responga a les necessitats del seu entorn i valoritza el patrimoni museològic per a les generacions presents i futures, per a permerte a més el reconeixement de la tasca en la regió iberoamericana».

 

Vilamuseu participarà en els pròxims mesos en aquest complex projecte d'anàlisi internacional de bones pràctiques en museus, a través de minucioses entrevistes virtuals entre l'equip directiu del Museu i la consultora que dirigeix els treballs al Brasil. L'accessibilitat i la inclusió, la participació ciutadana, el reciclatge de materials expositius i el baix impacte mediambiental són alguns dels punts forts valorats per escollir a Vilamuseu.

 

Ibermuseos compta amb la col·laboració administrativa de l'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI) i el suport financer de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), que ja va convidar el 2009 al director de Vilamuseu a impartir sessions de formació al Centre Cultural Sao Paulo (Brasil) en el Seminari Internacional "Acesso em Revers", com a referent espanyol en accessibilitat en museus.

Totes les imatges

Notícia publicada el 17 de Novembre de 2017