La Vila commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Igualtat ha organitzat un acte institucional en què ha participat l'alumnat dels instituts de la localitat

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha commemorat aquest matí el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el 25 de novembre, amb un acte institucional celebrat al parc de la Barbera.

 

L'acte institucional de rebuig de la ciutadania a qualsevol tipus de violència exercida sobre les dones i menors ha començat amb un minut de silenci per les víctimes i la lectura d'un manifest per part de l'alcalde de la localitat. El primer edil ha reivindicat el paper de les administracions en la lluita contra aquesta xacra social i ha reafirmat el compromís del consistori en la lluita per la Igualtat.

 

Després, l'alcalde ha pres la paraula la regidora d'Igualtat, M. Pilar Baigorri, que ha volgut destacar la importància d'atallar la violència de gènere des de les edats primerenques. L'edil ha mostrat que cada vegada són més els joves que pateixen violència de gènere i, per tant, és important treballar amb ells en aquest sentit. La Regidoria, de fet, està realitzant tallers de prevenció del sexisme i la violència contra les dones en els instituts i tallers d'educació en igualtat i prevenció del sexisme a les escoles.

 

Una vegada finalitzades les declaracions institucionals, ha estat el torn dels instituts. L'alumnat de l'IES Malladeta ha realitzat una actuació musical i s'ha donat lectura a un microrelat. A més, ha pintat un grafit reivindicatiu. L'IES Marcos Zaragoza ha posat en escena de les lletres #Haysalida i l'alumnat de l'IES Nún. 3, per la seua banda, ha interpretat la cançó «Malo» de Bebe.

 

A més, s'ha realitzat una performance d'abandonament de bosses, motxilles.... amb missatge. Aquests missatges dels joves posen de manifest les actituds que volen anar deixant per tenir una vida més lliure i gaudir de relacions saludables, així com el rebuig frontal al masclisme i la violència en qualsevol de les seues manifestacions cap a les dones.

Totes les imatges

Notícia publicada el 24 de Novembre de 2017