La Vila Joiosa homenatja les danses regionals amb la 'XVIII Mostra de danses populars i tradicionals'

Dos grups emblemàtics del folklore portuguès i eivissenc participen en aquest esdeveniment el pròxim 2 de desembre

  

La Vila Joiosa serà, una vegada més, centre de la dansa tradicional amb la celebració de la XVIII edició de la Mostra de danses populars i tradicionals que cada any organitza el Grup Centener, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura.

 

Aquesta trobada artística tindrà lloc el pròxim dissabte 2 de desembre al Teatre Auditori de la Vila Joiosa i hi participaran com a convidats Sa Colla de Sant Rafel i As Padeirinhas de Ul. El grup de danses Centener donarà protagonisme al seu nodrit planter i al grup del Centre Ocupacional Les Talaies. El programa conclourà amb algunes peces tradicionals valencianes interpretades per la seua rondalla i el cos principal de ball.

 

De Sant Antoni de Portmany, i després d'haver recorregut bona part de la geografia nacional, arriba a aquest festival Sa Colla de Sant Rafel, de la localitat eivissenca de Sant Antoni de Portmany. En els seus més de 35 anys d'existència el grup ha recopilat nombroses cançons i balls de la cultura eivissenca, alguns dels quals requereixen no només de tècnica, sinó també d'una gran destresa i agilitat. La seua indumentària destaca per estar molt elaborada i la joieria que llueixen les ballarines s'uneix per crear una posada en escena de gran vistositat.

 

As Padeirinhas de Ul es va formar fa més de mig segle a la parròquia portuguesa d'Oliveira de Azeméis. El seu origen està en un grup de forneres i moliners que es van unir per conservar la música i les danses que animaven les romeries, mercats i festes populars, com les del rostit de les castanyes o el desfullat de les panotxes de dacsa. Tres generacions d'algunes famílies es reuniran al mateix escenari per oferir una mostra del folklore de la regió litoral del sud del riu Duero.

 

La Mostra tindrà lloc al Teatre Auditori de la Vila Joiosa el dissabte 2 de desembre a les 19:30 hores i el cost de l'entrada és de 3 €.

Totes les imatges

Notícia publicada el 27 de Novembre de 2017