La Vila Joiosa finançarà cinc projectes presentats pels veïns amb els Pressupostos Participatius

El consistori ha aprovat les propostes de la creació d'horts urbans, la reparació de la plaça del Castell, l'enllumenat de les pistes de la Cala, una nova zona d’skate i el canvi del sòl d'un parc infantil

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa es va reunir ahir amb les associacions de veïns de la localitat per presentar els informes emesos per la Regidoria d'Urbanisme i decidir quines actuacions es duran a terme amb els pressupostos participatius. Al principi, s'havia estimat una despesa de 45.000 euros però, després d'estudiar les propostes, s'ha decidit ascendir el pressupost a entre 60.000 i 70.000 euros, una vegada es definisquen amb exactitud les valoracions econòmiques de cada projecte.

 

El regidor d'Hisenda, Joan Lloret, i la regidora de Participació Ciutadana, Pilar Baigorri, van ser els edils encarregats d'aquesta reunió en la qual es van mostrar les 13 propostes presentades entre les diferents associacions vileres, de les quals, després d'estudiar la seua viabilitat, es duran a terme cinc.

 

Els projectes escollits han estat la creació d'horts urbans; la reparació i rehabilitació de la plaça del Castell; l'enllumenat a la nova zona esportiva del barri de la Cala amb quatre columnes troncocòniques de sis metres d'altura; el canvi del sòl de la zona infantil del Barranquet i la creació d'un parc per practicar skate també al barri de la Cala.

 

«La primera experiència per a la presentació de projectes participatius ha estat molt positiva, per diverses circumstàncies, com és la pressupostària, no es poden dur tots a terme, però hem fet un esforç perquè s'augmente el pressupost i poder realitzar els cinc més viables. Esperem que el pròxim any siguen més les propostes presentades» ha comentat Joan Lloret, regidor d'Hisenda.

Notícia publicada el 01 de Desembre de 2017