La Biblioteca Cristóbal Zaragoza rep el Premi María Moliner d'animació a la lectura pel projecte 'Llegir i jugar, tot és començar'

  

La Biblioteca Cristóbal Zaragoza de la Vila Joiosa ha estat guardonada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Fundació Coca-Cola amb un dels premis María Moliner d'animació a la lectura pel projecte «Llegir i jugar, tot és començar».

 

El guardó rebut, dins de la XVIII Campanya d'animació a la lectura María Moliner, està dotat amb 1.706,66 euros. Aquest import es destinarà a la compra de llibres per a la Biblioteca i un 10 % del pressupost podrà anar destinat a la subscripció de revistes culturals.

 

El projecte «Llegir i jugar, tot és començar», que es desenvolupa al llarg de tot l'any, combina diverses estratègies socioculturals de dinamització, animació a la lectura i altres de formació d'usuaris. És un projecte participatiu i crític, constructiu, cultural, lúdic i formatiu, que tracta d'introduir elements de joc en un lloc que no és per a tal, com és la Biblioteca. Aquesta iniciativa ha tingut molt bona acollida i són molts els vilers que gaudeixen de les activitats programades.

 

«La biblioteca no és només un centre d'estudi o préstec de llibres, és un lloc viu en el qual aprendre i divertir-se al voltant de la lectura. Voldria felicitar tot l'equip del centre, i en especial als responsables de la sala infantil, per la gran tasca que realitzen i animar-los a seguir així. Estic segura que aquest premi, no serà l'únic» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura i Educació.

Notícia publicada el 05 de Desembre de 2017