La Vila celebra el Dia de la Constitució amb un acte institucional

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha reunit hui més de 200 persones per celebrar el Dia de la Constitució Espanyola. L'acte, celebrat a la Llar del Pensionista, ha homenatjat la Comissió de Festes de Sant Agustí.

 

La commemoració del naixement de la Carta Magna l’han organitzat les regidories Educació i Cultura. La regidora, M. Ángeles Gualde, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda i presentar l'acte que ha començat amb un concert de l'Orquestra de la Marina Baixa.

 

Després del recital de música un representant de cada grup polític de l'Ajuntament ha llegit tres o quatre articles de la Constitució. I ha pres la paraula el tinent d'alcalde, Joan Lloret.

 

Lloret ha reivindicat la necessitat de celebrar aquest dia i ha descrit la Carta Magna com una «eina fonamental amb la qual abordem el tren del progrés». L'edil ha fet referència al 'Procés' català i ha abordat la necessitat d'una reforma constitucional «no vol dir trencar amb res, ni molt menys, sinó únicament adaptar la norma fonamental del nostre règim jurídic, garantia de drets i llibertats, a les realitats que avui ens contemplen» ha recalcat. A més, ha apel·lat al diàleg i a «cicatritzar les ferides».

 

El tinent d'alcalde també ha tingut paraules per a les forces de seguretat de l'Estat, «els devem tot el nostre respecte i confiança, i m'agradaria aprofitar i recalcar una reivindicació ja mostrada per aquest consistori, que és la d'un millor finançament, perquè puguen efectuar el seu treball amb els recursos i garanties necessaris» ha conclòs.

 

El discurs ha finalitzat amb un petit homenatge a la Comissió de Festes de Sant Agustí «una comissió que no només fa molts anys que s'encarrega de l'organització d'una de les festes de barri més tradicionals del nostre poble, sinó que, a més, està formada per persones sempre disposades a col·laborar en totes aquelles activitats socials o culturals que se'ls planteja. En el seu vocabulari no existeix el "no", i per això crec que el petit obsequi que hui reben està més que justificat» ha dit l'edil.

Totes les imatges

Notícia publicada el 06 de Desembre de 2017