La Vila sol·licita a la Diputació la inclusió en els pressupostos 2018 del Pla director i l'execució de les Termes d'Al·lon

El president de l'ens provincial, César Sánchez, es va comprometre amb aquest projecte el 2016

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa sol·licitarà a la Diputació Provincial d'Alacant la inclusió en els pressupostos 2018 del Pla director i l'execució de l'obra de les Termes Monumentals d'Al·lon que no es va incloure el 2017, com havia anunciat l'ens provincial.

 

Les Termes d'Al·lon són un dels valors amb més projecció del municipi i per això és necessari portar determinades accions que els posen en valor. El consistori va signar l'any 2015 un conveni amb la Diputació per impulsar de manera conjunta la restauració, museïtzació i difusió del patrimoni arqueològic de la Vila.

 

L'any 2016 el president de l'ens provincial, César Sánchez, va anunciar públicament que el MARQ seria l'encarregat de redactar el Pla director del projecte de museïtzació les termes. Al novembre de 2016, el Departament d'Urbanisme va enviar a Diputació el Pla director del projecte, que concernia la peatonalització i adequació de les termes per la visita d’aquestes.

 

«Ha passat més d'un any des que vam enviar el Pla director i no hem rebut notícies del diputat provincial de Patrimoni i Arquitectura, Jaime Lloret, ni de cap responsable de Diputació. No es va incloure el projecte en els pressupostos de 2017, ni tenim notícies que es incloguen les termes en 2018; per això demanem a la Diputació que ens tinguen en compte, complisquen amb la seua paraula i contribuïsquen a posar en valor un patrimoni tan important per a la província com són les Termes Monumentals d'Al·lon» ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa.

Notícia publicada el 12 de Desembre de 2017