L'Equip de Govern municipal proposarà sol·licitar a la Generalitat que s'amplie a les vesprades el Servei d'urgències mèdiques de la Vila

L'activitat assistencial d'urgències es presta actualment al Punt d'Actuació Continuada (PAC) de la Vila de 21 a 08 h entre setmana i es proposa que s'avance l’inici d’aquest a les 15 h

  

La moció, signada pels 3 grups municipals que integren l'Equip de Govern, ha estat aprovada per unanimitat aquesta setmana a la Comissió de Benestar Social i ara se sotmetrà a l'aprovació en el pròxim Ple.

 

La moció explica que el PAC de la Vila atén actualment a més de 39.000 ciutadans de la localitat i de municipis com Finestrat, Relleu, Orxeta i Sella. A aquesta xifra cal sumar-li una població potencial addicional de 9.000 persones, generada per l'activitat turística de la zona.

 

Les urgències que es produeixen de vesprada passen al Centre Sanitari Integrat (CSI) de la Vila, on s'han atés 93.000 consultes entre els mesos de gener i setembre d'aquest any. Tot això, segons la moció presentada, produeix retards en l'atenció i insatisfacció entre els usuaris i els professionals del centre.

 

Per tot això, es proposa sol·licitar a la Gerència del Departament de Salut de la Marina Baixa, com a òrgan competent per a fixar l'horari, que el PAC de la Vila avance l’obertura les 15 h en lloc de fer-ho a les 21 h. D'aquesta manera, el servei s'ampliaria de dilluns a divendres, amb un horari ininterromput que cobriria la vesprada i la nit (de 15.00 a 08.00 h). L'acord que ha d'aprovar el Ple també proposa traslladar-lo a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

L'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, considera que «d'aquesta manera es milloraria notablement la qualitat assistencial als ciutadans, ja que els professionals sanitaris podran atendre'ls de forma més adequada. La població que atén aquest servei és molt àmplia i és important que es reajusten els horaris per oferir un millor servei».

Notícia publicada el 14 de Desembre de 2017