La Vila Joiosa s'uneix a la celebració d’’El día más corto [ED + C]’ i programa per al 21de desembre 'La Festa del Curt' amb projeccions gratuïtes per a tots els públics

‘El Día más corto [ED + C]’ és una iniciativa europea que celebra aquest any la seua cinquena edició a Espanya i en la qual participen ja 17 països diferents

  

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Cultura, s'adhereix per primera vegada a aquesta festa internacional del curtmetratge amb ‘La Festa del Curt’. Per a això, s'han programat 3 sessions consecutives per a la vesprada del 21 de desembre, agrupades en diferents temàtiques: terror, comèdia i animació infantil. Les sessions, que no excediran dels 50 minuts, tindran en lloc en diferents ubicacions on es projectaran diversos curtmetratges.

 

D'aquesta manera, a l'Auditori del Centre Social tindrà lloc, a partir de les 17.30 h, una projecció de curts de temàtica infantil. A les 18.30 h, al Saló Don Pedro de la Barbera, s'ha programat una projecció de curts centrats en la comèdia. I, novament a l'Auditori del Centre Social, a partir de les 19.30 h, hi haurà una projecció de curts de terror. En total, s'han programat 15 curtmetratges destinats a públics diferents i de temàtica, com veiem, molt variada.

 

Per cinquè any consecutiu el 21 de desembre se celebrarà a Espanya El día más corto [ED + C], coincidint amb el dia més curt de l'any. La iniciativa està organitzada per la Coordinadora del Curtmetratge Espanyol amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, l'Institut Cervantes, la Filmoteca Nacional, l'Acadèmia de Cinema i la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) i el suport de la Fundació SGAE, Movistar + i el Jameson Notodofilmfest.

 

El día más corto [ED + C] va nàixer a França el 2011 per iniciativa de l'Agència del Curtmetratge Francès i només dos anys després es va convertir en un esdeveniment realment internacional amb la incorporació de Suïssa, Finlàndia, Dinamarca, República Txeca, Sèrbia, Croàcia , Àustria, Portugal, Holanda, Polònia, Canadà i també Espanya. Actualment, 17 països d'Europa el celebren ja de manera coordinada.

 

La Vila Joiosa s'adhereix per primera vegada a aquesta iniciativa, amb una versió pròpia de l'esdeveniment, titulada «La Festa del Curt». La programació que s'ofereix és la següent:

 

Auditori Centre Social.17.30 h. Projecció curts infantils

La Bruxa. Pedro Solís García. 2004.Todos els públics

Daisy Cutter. Mr Q i Rubén Salazar. 2007. Tots els públics.

Tadeo Jones i el sótano maldito. Enrique Gato. 2007. + 7 anys.

Tachaaan!. Rafael Cano, Carlos del Olmo i Miguel Ángel Bellot. 2009. Tots els públics.

Tadeo Jones: La mano de Nefertiti. Guillermo García Carsí. 2012. + 7 anys.

 

Saló Don Pedro la Barberà. 18.30 h. Projecció curts de comèdia

El secdleto de la tlompeta. Javier Fesser. 1996. Tots els públics.

DVD. Ciro Altabás. 2006. Tots els públics.

Aunque todo vaya mal. Cristina Alcázar. 2010. + 7 anys.

A o B. Leticia Dorera. 2011. Tots els públics.

 

Auditori Centre Social. 19.30 h. Projecció curts de terror

Tercero B. José Mari Goenaga. 2002. + 18 anys.

La Culpa. David Victori. 2010. + 7 anys.

Hotel. José Luis Alemán. 2012. + 12 anys.

Mr. Dentonn. Iván Villamel. 2014. + 7 anys.

Save. Iván Sáinz-Pardo. 2016. + 12 anys.

 

La regidora de Cultura, Maria Ángeles Gualde ha explicat que «aquest esdeveniment pretén ser una reivindicació festiva del curtmetratge a la qual la Vila volia adherir-se. L'objectiu és oferir continguts de qualitat que els organitzadors posen a l'abast dels programadors interessats, perquè arriben a tots els racons del nostre país. Estem convençuts que la iniciativa que estrenarem aquest any a la nostra localitat serà tot un èxit de públic i participació».

Notícia publicada el 18 de Desembre de 2017