Vilamuseu llança un nou taller de Vilakids per Nadal

  

Vilamuseu, el museu de la Vila Joiosa, ha organitzat, dins del seu programa de tallers i activitats per a públic infantil, Vilakids, activitats especials per Nadal. Els xiquets realitzaran un taller de decoració de ceràmica ibèrica.

 

Els ibers van ser una civilització destacada en la història de la Vila Joiosa i de la qual es conserva una rica producció ceràmica procedent de les diferents intervencions arqueològiques. En aquest taller es tractaran els diferents tipus de recipients ceràmics i la seua utilitat, centrant-se en concret en els càlats, que els ibers utilitzaven per dipositar les cendres dels seus difunts i enterrar-los al costat d'un aixovar funerari. La ceràmica ibèrica posseeix una acurada decoració carregada de simbologia que ha estat estudiada amb detall i que es tractarà de desxifrar al llarg d'aquest taller.

 

Un dels principals objectius serà aprendre els costums i les tradicions d'aquesta cultura a través dels motius decoratius de la seua ceràmica. També es posarà a prova la creativitat i destresa amb el pinzell a l'hora de realitzar un disseny propi cada un. Cada participant triarà els motius que li resulten més significatius per a pintar a mà en el seu càlat.

 

Aquest taller està recomanat per a xiquets de 6 a 12 anys d'edat i té una durada de dues hores. Es realitza tots els dies del 26 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener de 11.00 a 13.00 hores. El taller té un preu de 4 € i cal reserva prèvia al telèfon 628 993 175 (trucades i WhatsApp) o el correu electrònic vilakids@villajoyosa.com. Més informació a www.vilamuseu.com/vilakids.

 

A més, l'oferta de Vilamuseu per Nadal es completa amb visites guiades a les exposicions «Tresors de la Vila Joiosa» i «Taller Bou Ferrer», així com visites als laboratoris del Museu i de la Casa Museu la Barbera dels Aragonés.

 

«El Nadal és un moment perfecte perquè els xiquets puguen conéixer una mica més sobre el seu passat amb aquest taller del Vilamuseu i que les famílies puguen visitar les nostres exposicions amb les visites guiades en què aprendre sobre la història de la nostra localitat. Esperem que Vilamuseu siga una alternativa d'oci durant les festa per als nostres veïns, els veïns de les ciutats properes i els nostres turistes» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura.

Totes les imatges

Notícia publicada el 19 de Desembre de 2017