El Ple de la Vila aprova per unanimitat adherir-se al Pla Edificant de la Generalitat, per escometre millores en diversos centres escolars del municipi

El Ple ha aprovat també posar a la venda una parcel·la municipal d'ús hoteler a la partida Paradís, amb una rebaixa del 15 % sobre el preu inicial

  

El Ple de l'Ajuntament de la Vila ha aprovat per unanimitat sol·licitar l'adhesió al Pla EDIFICANT de la Generalitat, l'objectiu del qual és regular la cooperació amb les administracions locals per a la construcció, l’ampliació, l’adequació, la reforma o l’equipament de centres docents públics. La decisió ha estat aprovada també pels consells escolars dels centres que necessiten actuacions, així com pel Consell Escolar Municipal. Una vegada que el Ple ja ha donat el vist el plau a l'adhesió, els tècnics començaran a elaborar les memòries valorades de cada un dels projectes d'obres i millores a partir del 8 de gener. Els projectes afectaran el CEIP Hispanitat, CEIP Dr. Álvaro Esquerdo, CEIP Mare Nostrum, CEIP Ermita, CEIP Poble Nou, CEIP M. Francisca Ruiz Miquel, CPEE Secanet i IES Marcos Zaragoza.

 

L'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, ha destacat «la conveniència d'adherir-se a aquest Pla, ja que molts centres educatius del municipi necessiten millores i actuacions». I ha destacat que «aquells centres de la Vila que, de moment, no s'han sumat a aquest projecte poden fer-ho en qualsevol moment».

 

D'una altra banda, l'Ajuntament de la Vila Joiosa traurà a la venda una parcel·la de terreny destinada a ús turisticohoteler a la partida Paradís, carrer Cervantes, de propietat municipal, per un valor total de 3.185.780 €, IVA inclòs. Aquests terrenys surten a licitació amb una rebaixa del 15 % sobre el preu fixat en un primer expedient d'alienació a l'octubre de 2016, que va quedar desert per falta de licitadors. Per aquest motiu, la Regidoria de Patrimoni ha proposat al Ple una nova alienació de la parcel·la, que aplica una reducció del preu que recull el Reglament general de la Llei de patrimoni de les administracions públiques per a aquests casos.

 

El Ple també ha aprovat per unanimitat, la modificació de l'article 23 del conveni col·lectiu i l'acord de condicions relatives al manteniment del nivell retributiu dels funcionaris durant els períodes d'incapacitat laboral. La mesura suposa una millora retributiva per als treballadors municipals en aquesta situació i atorga una major seguretat jurídica a la regulació dels casos considerats excepcionals.

 

Per altra banda, el Ple ha donat llum verda a la proposta de l'Equip de Govern per a sol·licitar a la Generalitat l'ampliació de l'horari del Servei d'Urgències Mèdiques i que s’avance l'horari de vesprada l'inici de la prestació del servei. D'aquesta manera, el Punt d'Actuació Continuada (PAC) de la Vila donaria servei de 15 a 8 h entre setmana.

Totes les imatges

Notícia publicada el 21 de Desembre de 2017