L'Ajuntament de la Vila es felicita per la creació d'un Punt de Trobada Familiar a la localitat

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat hui aquest nou servei que donarà servei a tota la comarca

  

La creació d'un Punt de Trobada Familiar a la Marina Baixa era una antiga demanda en què portaven treballant fa un temps la Conselleria de Benestar Social i l'Ajuntament de la Vila. Finalment, la Generalitat ha anunciat hui de manera oficial l'ampliació de l'actual xarxa que dóna aquest servei a la Comunitat Valenciana, amb la creació d’11 nous Punts de Trobada Familiar. Entre aquests, el que es posarà en marxa pròximament a la Vila Joiosa.

 

Aquest servei té com a objectiu prestar atenció especialitzada en situacions de conflictivitat familiar i, amb la seua ampliació, es pretén oferir als ciutadans una assistència molt més pròxima. De fet, es calcula que amb els nous Punts de Trobada Familiar anunciats es reduirà en un 40 % la distància mitjana que actualment han de cobrir els usuaris. En el cas de la Marina Baixa, fins ara el servei s'oferia des de la localitat de Benissa.

 

La nova xarxa de Punts de Trobada Familiar disposa d'un pressupost de 6 milions d'euros i comptarà amb 28 instal·lacions distribuïdes per tot el territori. A més, el nou model té previst ampliar la plantilla actual, que passarà de 61 a 205 professionals. Entre aquests, hi haurà perfils nous, com ara tècnics en integració social, especialistes en igualtat de gènere, treballadors socials i educadors.

 

L'ampliació de la xarxa es basa en un nou model dissenyat per la Generalitat i consensuat per professionals de l'àmbit social i jurídic, i beneficiarà de forma directa a tots els usuaris de la comarca, en general, i els de la Vila, en particular. En qualsevol cas, s'oferirà intervenció individualitzada i ajustada a les característiques de cada família i, sobretot, a les necessitats dels menors afectats.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, s'ha mostrat molt satisfet amb l'anunci fet hui per la Generalitat i ha afirmat que «aquesta mesura confirma que treballem de forma conjunta amb el Govern valencià per a centrar les polítiques en les persones i donar resposta a les necessitats dels ciutadans de cada municipi». Verdú ha assegurat que «es tracta d'una notícia molt important que va a beneficiar moltes famílies en aquesta comarca i ens felicitem sincerament per això».

Notícia publicada el 28 de Desembre de 2017