L'Ajuntament de la Vila promou el 'Valencià per la Igualtat'

Es tracta d'una campanya dirigida tant als funcionaris municipals com a la ciutadania per promocionar de manera conjunta l'ús del valencià i el llenguatge igualitari

  

Les regidories d'Igualtat i Normalització Lingüística de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, en col·laboració amb AVIVA La Vila Joiosa - Oficina de Promoció i Ús del Valencià, impulsen una campanya en la qual es promociona l'ús del valencià i el llenguatge igualitari que incloga i no excloga les dones i les xiquetes.

 

La campanya està dirigida a la població en general i al personal de l'Ajuntament de la Vila en particular i consisteix en el repartiment de calendaris de 2018 creats especialment per a l'ocasió.

 

Aquests calendaris visibilitzen les dates feministes de l'any, com el Dia Mundial de les Dones Rurals (15 d'octubre), el Dia Internacional en contra de l'Explotació i Tràfic de Dones (23 de setembre), el Dia de la Dona Treballadora (8 de març) o el de l'Eradicació de totes les formes de violència contra les dones (25 de novembre). I ofereix, a més, un decàleg de recomanacions en l'ús del valencià per a substituir les formes d'expressió quotidianes per altres en què les dones siguen visibles.

 

L'edil d'Igualtat, Pilar Baigorri, ha explicat que «el llenguatge és una eina molt potent d'expressió del nostre pensament, de la cultura i de la societat. La societat canvia i el llenguatge també, i el que no s'anomena no existeix. Això és el que succeeix, per exemple, amb les dones en l'ús dels genèrics per anomenar a tots i totes».

 

La regidora ha confirmat que aquesta iniciativa complementa les accions que es van a impulsar des de l'Ajuntament partir d'aquest 2018 per canviar l'ús del llenguatge sexista. De fet, es va a implementar un llenguatge més inclusiu per comunicar-se amb la ciutadania.

 

Aquesta acció tan important forma part del Pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de l'Ajuntament de la Vila Joiosa 2018-2021.

Totes les imatges

Notícia publicada el 04 de Gener de 2018