Les visites públiques al derelicte Bou-Ferrer, protagonistes de la promoció de la Vila Joiosa a Fitur

  

La Vila Joiosa prepara, un any més, la promoció a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, que se celebrarà del 17 al 21 de gener. La localitat apostarà aquest any per seguir promocionant els seus principals actius, com són les platges, les festes o la gastronomia, i una de les grans apostes: el turisme cultural. Per això, el seu principal promoció se centrarà en les visites al vaixell Bou-Ferrer.

 

La localitat formarà part, com és habitual, de l'estand de la Costa Blanca ubicat al pavelló 7. El dijous 18 de gener se celebrarà el Dia de la Comunitat Valenciana en la fira i serà quan tinga lloc la presentació de la Vila Joiosa. La regidora de Turisme, Marta Sellés, la regidora de Patrimoni Històric, M. Ángeles Gualde, i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa, donaran a conéixer les visites públiques al derelicte Bou-Ferrer, el primer derelicte declarat Bé d'Interès Cultural a la Comunitat Valenciana i un dels set primers inclosos per la UNESCO en el seu Registre Mundial de Bones Pràctiques en patrimoni subaquàtic.

 

Les visites consten, d'una banda, d'immersions de bussejadors esportius guiades per arqueòlegs del projecte durant les excavacions, autoritzades per la Generalitat Valenciana; i, de l’altra, de la visita al Taller del Bou-Ferrer i la Navegació Antiga a Vilamuseu, on es poden veure, tocar i fins a fer olor objectes i productes recuperats del vaixell, i conèixer les últimes novetats de la investigació.

 

Aquestes immersions es completen amb visites per conéixer l'extraordinari patrimoni arqueològic i cultural local, com ara Vilamuseu, la Casa Museu la Barbera dels Aragonés, el conjunt històric del nucli antic, el Museu Valencià del Xocolate, la Torre romana de Sant Josep, el santuari de la Malladeta, o alguna de les nou rutes de patrimoni dotades de panells interpretatius que recorren el municipi.

 

«Les visites al Bou-Ferrer són un projecte pioner a Espanya, que entra de ple en el turisme d'experiències i també en el turisme accessible, perquè està obert al busseig inclusiu per a persones amb discapacitat» ha comentat la regidora de Turisme, Marta Sellés.

 

Durant la presentació a Fitur es projectarà un vídeo en què es mostraran imatges subaquàtiques del jaciment, un dels derelictes més importants del món en procés d'excavació i el major derelicte antic en investigació a la Mediterrània, amb un carregament de milers d'àmfores de salses de peix i de lingots de plom propietat de l'emperador Neró, que probablement es dirigia al subministrament de les obres del mateix palau imperial, la Domus Áurea, i de la cuina imperial. També es presentarà com a novetat la imatge virtual i la impressió 3D del derelicte i d'algunes peces del carregament.

 

La Regidoria de Turisme ha preparat també els materials que es repartiran en els diversos punts promocionals que ha disposat el Patronat Provincial de Turisme. A l'estand hi haurà el fullet general de la Vila. En el punt d'informació amb pantalles de Callao es repartirà el fullet de festes i es projectarà un vídeo sobre la Vila en el qual destaquen sobretot els seus Moros i Cristians. A més, en aquesta emblemàtica plaça, hi haurà un punt gastronòmic en el qual es mostrarà la variada i rica gastronomia vilera.

 

L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola lliurarà, aprofitant la celebració de la fira els certificats ‘Q de qualitat’ a les entitats que han demostrat una important aposta per la qualitat en l'àmbit del Turisme. La Vila recollirà un any més la ‘Q de Qualitat’ per a l’Oficina de Turisme.

 

«Fitur és la cita més important del sector al nostre país, una oportunitat per tractar amb diferents agents i promocionar la nostra localitat. Aquest any hem apostat pel turisme cultural i concretament per alguna cosa que ens fa únics, el derelicte Bou-Ferrer. Però sense oblidar la resta d'actius que té la nostra localitat com són la gastronomia, les festes, els paratges naturals i les nostres platges» ha comentat la regidora de Turisme, Marta Sellés.

Notícia publicada el 10 de Gener de 2018