Cultura programa una obra de teatre centrada en diversos personatges de la Generació del 27

‘En el sótano del museo’ arriba el dissabte 13 de gener al Teatre Auditori de la Vila i aborda esdeveniments de l'època des de la perspectiva de coneguts personatges

  

La companyia Yorick Teatre arriba a la localitat per explicar-nos una curiosa història des de les entranyes del Museu del Prado. En els seus soterranis s'ha tancat un magnífic planter de literats i activistes de la talla de Federico García Lorca, Rafael Alberti, Pablo Picasso, Margarida Xirgu, José Ortega i Gasset, Luis Buñuel i Ramon "Monchito".

 

Per conèixer el motiu d'aquest tancament i les vicissituds que travessen els personatges, els espectadors han d'acudir al Teatre Auditori de la Vila, el dissabte 13 de gener a partir de les 19 h. D'aquesta manera aconseguiran desvetllar el misteri que aconsegueix reunir en un espai tan peculiar a aquesta llista de destacats literats i artistes, nascuts al voltant d'una mateixa època, i que han d'afrontar problemes sorgits arran d'un esdeveniment concret.

 

Centellas en el sótano del museo és una obra d'Alberto Miralles Grancha, dirigida per Javier Monzó. Va dirigida a un públic adult, interessat en veure com un grup d'intel·lectuals alcen les seues veus en defensa de la cultura i ens fan reflexionar sobre el seu moment històric i la situació actual. En realitat, es tracta de personatges coneguts per tots però, en aquest cas, ens mostren una altra faceta desconeguda i enfocada a aconseguir una societat més justa.

 

L'obra aplega un bon planter d'actors que es posen en la pell dels artistes i literats de la Generació del 27: Federico García Lorca (Jordi Gandía), Rafael Alberti (Andrés Puche), Pablo Picasso (Sergio Ramírez), José Ortega i Gasset (Carlos Esquembre), Margarita Xirgu (Virtu Ribera), Luis Buñuel (Toni Soler) i Ramón "Monchito" (José A. Mellado).

 

L'argument de Centellas en el sótano del museo es mou entre la ficció i la realitat i, sobretot, ens ofereix una obra per veure i gaudir. El preu de l'entrada és de 2 €.

Notícia publicada el 10 de Gener de 2018