La dissenyadora i artista Inma Mengual porta la seua última exposició internacional a la Vila Joiosa

'Érase una vez... éranse dos' és el títol de la mostra, que s'inaugura el divendres, dia 12, a l'Espai d'Art Contemporari de la Barbera

  

L'artista de Dénia, Inma Mengual, és coneguda, no només per la seva faceta creadora, sinó també per la seva tasca com a docent, investigadora i dissenyadora. De fet, el seu projecte expositiu Érase una vez... éranse dos arriba a la Vila directament des de Leipzig (Alemanya). La seua obra, feta a base d'ossos, malla metàl·lica i pedra, es podrà veure i gaudir-se en l'Espai d'Art Contemporani fins a principis de febrer. Una oportunitat magnífica per acostar-se fins allà i contemplar les propostes valentes i innovadores de les seues escultures.

 

Si per alguna cosa és coneguda Inma Mengual és per la capacitat d’explicar històries a través de les seues obres. En aquest cas concret, es tracta d'un conjunt d'escultures fetes a base d'os animal i que incorporen el seu propi storytelling. La mostra divideix l'espai en dues meitats, que ens ofereixen una visió micro i macro de la seua versió social i personal de la vida.

 

La primera part està formada per petites peces de malla metàl·lica, molt habituals en la seua obra. Es tracta de petits contenidors d'ossos d'aspecte fràgil, que guarden peces procedents de certs menjars i que destaquen per la seua blancor immaculada. La seua visió, a mig camí entre l'íntim i privat i el públic, pretén repensar els límits de les normes que ens acoten, condicionen i classifiquen. Els ossos que Inma Mengual fa servir en la seua obra adquireixen nous significats, ja que els lleva tota la càrrega negativa fins convertir-los en objectes sacralitzats de significació contemplativa.

 

A la segona part comença el joc de les aparences. Allà, l'artista recorre de nou a la malla metàl·lica però, en aquesta ocasió, la fa servir per construir artefactes o espais escultòrics als quals se'ls incorpora una ombra. L'objectiu és establir una relació del contingut amb l'inconscient i els instints, el costat fosc i els impulsos creadors. Una ombra que es projecta tant cap al passat com cap al futur.

 

Érase una vez... éranse dos és una exposició comissariada per María José Zanón, Juan Fco. Martínez Gómez de Albacete i David Vila, tots ells escultors i professors de la Universitat Miguel Hernandez d'Elx.

 

La mostra s'inaugurarà el pròxim divendres, dia 12 de gener, a les 19.00 h, a L'Espai d'Art Contemporani la Barberà de la Vila Joiosa i romandrà oberta fins el 9 de febrer de 2018.

Notícia publicada el 11 de Gener de 2018