La Vila celebra les festes de Sant Antoni Abat el 20 i 21 de gener a l'Ermita

El programa inclou benedicció d'animals, desfilades, danses, esmorzar popular i actes religiosos

  

La Regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i la Comissió de Festes de Sant Antoni de l'Ermita ultimen els detalls del programa de les Festes de Sant Antoni Abat, patró dels animals, previstes per al cap de setmana del 20 i 21 de gener passat.

 

Dissabte 20 de gener de 2018

 

Els actes començaran a les 8.30 amb la despertà amb dolçaina i tabalet, a càrrec de la colla Els Valerios. També hi haurà coets i repic de campanes. A partir de les 10.30 se celebrarà el tradicional esmorzar popular i a les 11 h està previst una cercavila i la gran exhibició de doma a càrrec de Rubén Carrillo. A les 12.30, el programa inclou actuació del Grup de Danses Centener.

 

Ja a la vesprada, a partir de les 16 h, tindrà lloc la benedicció dels animals i, a les 16.30, el Concurs Caní amb la col·laboració de l'Associació SPAV. Des de les 17.30 està prevista la celebració de la Santa Missa i la benedicció dels rollets de Sant Antoni i, a les 18 h, xocolatada amb bunyols de carabassa.

 

Diumenge 21 de gener de 2018

 

Diumenge hi haurà, novament, despertà a les 8.30 h amb dolçaina i el tabalet de la mà de la Colla Els Valerios, coets i repic de campanes. A les 11 h se celebrarà la Santa Missa en l'Ermita i, a partir del migdia, la Processó del Sant.

 

Immediatament després, a partir de les 13 h, tindrà lloc la Desfilada de Carrosses, on es repartiran els típics rollets de Sant Antoni.

 

Les Festes de Sant Antoni Abat compten amb una gran tradició i arrelament a la Vila Joiosa. Es tracta d'una festivitat d'origen medieval que uneix, actualment, tradicions paganes i religioses. La regidora de Festes, Marta Sellés, ha posat en relleu que «es tracta d'unes festes molt estimades a la nostra localitat, que agraden a tant a xiquets com a adults. A més, els amants dels animals mai no solen fallar a aquesta cita i fan participar les seues mascotes de manera activa en gairebé tots els actes. Nosaltres ens esforcem per donar tot el suport necessari per mantenir aquestes tradicions».

Notícia publicada el 11 de Gener de 2018