Arranca el procés per habilitar els jutjats nous de la Vila

El DOGV publica hui la licitació de la redacció del projecte i direcció de les obres d'habilitació de la seu judicial nova

  

Es compleixen els terminis anunciats per habilitar els jutjats nous de la Vila Joiosa. La Conselleria de Justícia publica hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la licitació de la redacció del projecte i direcció de les obres d'habilitació del nou Palau de Justícia. S'ubicarà al carrer Juan Tonda Aragonés, on hi havia l'antic Ambulatori.

 

La licitació surt per un import total de 132.125,44 euros i estableix un període de 15 dies naturals per a la presentació d'ofertes o sol·licituds de participació.

 

A més, la Conselleria de Justícia dóna una sèrie de terminis parcials per a l'execució del contracte. D'una banda, estableix 9 setmanes per a la redacció del Projecte bàsic, que començaran a comptar de l'endemà de la formalització del contracte. Una vegada s'aprove aquesta fase, s'atorgaran unes altres 9 setmanes més per a la redacció del Projecte d'Eeecució, dels projectes d'instal·lacions, d'activitat i de l'Estudi de Seguretat i Salut. Pel que fa a la direcció d'obra, el termini tindrà una durada igual a la del contracte d'obres al qual està vinculat, més el termini estimat per procedir a la liquidació de les obres.

 

Aquest projecte es fa realitat gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de la Vila i la Conselleria de Justícia. El consistori gestionarà l'immoble actual que alberga els jutjats 1 i 2 de la Vila per destinar-los a usos socioculturals. A canvi, cedeix per al projecte l'edifici de l'antic Centre de Salut, el condicionament anirà a càrrec de la Generalitat. Amb tot, la propietat de cada un dels edificis es manté i només es tracta de cessions d'ús.

 

Els actuals jutjats de la Vila Joiosa s'han quedat petits i desfasats i no donen opció a l'ampliació necessària dels serveis judicials. La seu judicial nova serà moderna i servirà per donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

 

L'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, s'ha mostrat «molt satisfet del ritme que porta tot el procés per a la posada en marxa d'un nou Palau de Justícia a la localitat. Es tracta d'un projecte urgent i necessari per donar resposta a les necessitats judicials de la comarca. I, sobretot, es tracta d'un magnífic exemple del fruit que pot donar la bona entesa i la voluntat de col·laboració entre diferents administracions».

Notícia publicada el 12 de Gener de 2018