Cultura promou una conferència sobre els escacs en el món del cinema

  

La Regidoria de Cultura de la Vila Joiosa ha organitzat el pròxim 23 de gener una conferència titulada «Cinema i escacs» en què s'aprofundirà sobre el paper d'aquest esport en el setè art. La xarrada tindrà lloc al Saló Don Pedro de la Barbera a les 19.00 hores.

 

La conferència serà impartida per Israel Gil Pérez, professor de la Universitat d'Alacant i jugador federat en l'equip d'escacs Ruy-López d'Elda, que va simultaniejarà les explicacions amb el visionat d'escenes cinematogràfiques en què apareix aquest joc.

 

«El cinema és una eina més per difondre coneixement i promocionar llocs, esports, estils de vida [...] Al cinema veiem reflectit el nostre dia a dia i ens ensenya infinitat de coses que desconeixem. Unir el cinema amb un esport tan apassionant com són els escacs és el que busca aquesta conferència, en la qual es parlarà d'estratègia, de jugades, de peces i es parlarà de pel·lícules, de moments del setè art en el qual un tauler ha estat el protagonista. Convide tots els vilers interessats en els escacs que hi assistisquen, ja que serà molt interessant» ha comentat M. Angeles Gualde, regidora de Cultura.

Notícia publicada el 17 de Gener de 2018