La Vila sorprén FITUR en proposar noves experiències turístiques basades en la visita al seu patrimoni subaquàtic

Las visitas guiadas al pecio Bou Ferrer para submarinistas y la degustación de un caldero para promocionar el ‘el peix de la Vila’ han despertado hoy un gran interés entre los visitantes del estand de la Comunidad Valenciana

  

Les visites guiades oferides a bussejadors esportius, perquè puguen conèixer de primera mà el derelicte Bou-Ferrer, es basen en el turisme experiencial i posen en valor l'important patrimoni cultural del municipi que, en part, es troba submergit en les seues costes. Ha estat la proposta estrella que l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha portat aquest any a FITUR i la iniciativa ha tingut una gran acollida entre el públic.

 

El derelicte Bou-Ferrer és un jaciment arqueològic de primer ordre que conté les restes d'un vaixell romà que data de l'època de l'emperador Neró, l’abundant i el valuós carregament es conserva gairebé íntegre. Es tracta de la major nau romana en procés d'excavació a la Mediterrània i és primer derelicte declarat Bé d'Interès Cultural a la Comunitat Valenciana i un dels set primers inclosos per la UNESCO en el seu Registre Mundial de Bones Pràctiques en patrimoni subaquàtic.

 

La proposta que l'Ajuntament de la Vila ha portat a FITUR consisteix a oferir immersions guiades per arqueòlegs del projecte durant les excavacions i estan autoritzades per la Generalitat Valenciana. L'experiència turística es completa amb la visita al Taller del Bou-Ferrer i la navegació antiga a Vilamuseu, on es poden veure de prop les peces recuperades del vaixell i conéixer les últimes novetats de la investigació.

 

La Vila forma part, com és habitual, de l'estand de la Costa Blanca ubicat al Pavelló 7. Precisament, hui se celebra a la fira el Dia de la Comunitat Valenciana, jornada que ha aprofitat l'Ajuntament per presentar, de manera oficial, l'oferta turística de la localitat. L'acte, en el qual s'ha projectat un vídeo amb imatges del derelicte, ha comptat amb la participació de l'alcalde, Andreu Verdú, el diputat de Turisme, Eduardo Dolón, la regidora de Turisme, Marta Sellés; la regidora de Patrimoni Històric, M. Ángeles Gualde i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa. També ha estat present a FITUR una representació dels hotelers de la Vila.

 

A més de la proposta de les visites guiades el derelicte Bou-Ferrer, emmarcada dins el turisme cultural, la Vila ha promociona a FITUR uns altres actius principals: les platges, les festes i la gastronomia. De fet, el patró major de la Confraria de Pescadors de la localitat, Ignacio Llorca, ha participat en el showcooking que ha tingut lloc a l'estand de la Comunitat Valenciana i ha preparat un calder per promocionar ‘el peix de la Vila’».

 

L'alcalde de la Vila, Andreu Verdú, ha destacat durant la presentació que «portem a FITUR una experiència turística innovadora, que ens permet donar a conéixer els tresors arqueològics que el nostre municipi té a pocs metres de la costa. La proposta ha alçat molta expectativa entre els visitants de l'estand de la Costa Blanca, sobretot perquè se surt del que és habitual i obri noves possibilitats per al turisme cultural».

 

Verdú ha fet un balanç positiu de la presència de la Vila a FITUR 2018 perquè «hem donat a conéixer els nostres principals actius». En aquest sentit, ha destacat que «els que han provat el calder fet amb 'peix de la Vila' segur que ens visiten per seguir descobrint la nostra excel·lent gastronomia».

Totes les imatges

Notícia publicada el 18 de Gener de 2018