L'Equip de Govern municipal porta al Ple dues iniciatives per millorar la salut dels veïns de la Vila

Les propostes consisteixen a adherir-se a la Xarxa espanyola de ciutats saludables i sol·licitar l'adhesió a l'Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS)

  

L'objectiu de les dues iniciatives és mantenir des de l'Ajuntament de la Vila Joiosa una actitud proactiva a l'hora de promoure hàbits saludables entre la població i prevenir malalties. Precisament per això, l'Equip de Govern municipal portarà al pròxim Ple dues propostes per incorporar al municipi a aquestes dues iniciatives oficials i organitzades, que treballen a diferents àmbits per aconseguir aquests objectius.

 

D'una banda, es proposa adherir-se a la Xarxa espanyola de ciutats saludables, una organització estatal que aglutina municipis interessats en promoure i protegir la salut i el benestar dels seus ciutadans. Dins d'aquesta Xarxa, les ciutats s'asseguren els contactes institucionals per consolidar relacions intersectorials en la promoció efectiva de la salut. També es fomenta la col·laboració i l'acció conjunta dels municipis en aquesta matèria, a més de rebre ajuda a l'hora de desenvolupar models operatius de promoció i protecció de la salut. El primer pas per a això consistiria a realitzar una anàlisi de la situació i un pla de salut per a la Vila Joiosa.

 

Pel que fa a l'adhesió a l'Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut (SNS), l'objectiu prioritari és ajudar que la població guanye anys en bona salut i lliure de discapacitat. L'Estratègia proposa el desenvolupament progressiu d'intervencions identificades com a bones pràctiques, per prevenir malalties, lesions i discapacitats.

 

L'Estratègia preveu oferir informació a la població sobre hàbits de vida saludables, promoure’ls i vincular-los als recursos comunitaris existents. L'objectiu és focalitzar les accions en la població infantil, dones en període d'embaràs o lactància i també en la població adulta. Per als més grans de 70 anys, es desenvolupen plans de seguiment individualitzat per a la millora de la salut i la prevenció de la fragilitat.

 

Si el Ple aprova l'adhesió a l'Estratègia, serà imprescindible fer una declaració institucional o una presentació pública per informar la població sobre el compromís municipal en aquest sentit.

 

Per a Joan LLoret, regidor de Sanitat, «es tracta de dues iniciatives fonamentals per començar a treballar de forma efectiva per la salut dels ciutadans. Aquests dos projectes marquen el camí dels municipis a l'hora de dissenyar estratègies i desenvolupar accions concretes, dins cada localitat i poden ajudar-nos a la llarga a desenvolupar nous projectes relacionats amb el benestar de veïns i visitants».

Notícia publicada el 19 de Gener de 2018