L'Oficina de Turisme de la Vila va atendre més de 32.000 persones el 2017, la majoria turistes nacionals

Els visitants que van demanar informació local es van interessar, sobretot, pel Museu del Xocolate, Vilamuseu i la Vila Gastronòmica

  

La Tourist Info de la Vila va atendre l'any passat a un total de 32.263 persones. El 57 % eren turistes nacionals i la resta (43 %) d'origen estranger.

 

Entre el públic nacional atés, que va superar les 18.300 persones, destaquen els visitants locals i procedents de la Comunitat Valenciana, seguits per turistes de Madrid, País Basc i Catalunya. Pel que fa als gairebé 14.000 estrangers que van ser atesos a les dependències de Tourist Info de la Vila, la majoria eren ciutadans del Regne Unit, França, Holanda, Noruega i Bèlgica.

 

Si ens centrem en les consultes realitzades, el 38 % van versar sobre informació local. En aquest sentit, les estadístiques registrades també posen en relleu que la majoria dels turistes van preguntar pel Museu del Xocolate, Vilamuseu i per temes relacionats amb la Vila Gastronòmica.

 

A més de qüestions locals, els turistes també van demanar informació sobre activitats culturals, festes, dades sobre la Costa Blanca, platges, transports, rutes de senderisme i gastronomia en general.

 

Com a curiositat, cal destacar que els turistes del Regne Unit (que van realitzar el 12 % de les consultes) van ser, amb diferència, els que més es van interessar per la informació sobre rutes de senderisme, mentre que el públic local i el procedent d'altres punts de la Comunitat Valenciana van sol·licitar, sobretot, informació sobre les festes de la Vila.

 

La regidora de Turisme de la Vila Joiosa, Marta Sellés, considera que «són xifres molt positives que denoten un interés general pel nostre municipi com a destinació turística i una atracció particular i concreta per allò que ens diferencia d'altres llocs, com és el Museu del Xocolate o Vilamuseu. En aquest sentit, és important analitzar les dades amb certa periodicitat, per intensificar els encerts i seguir creant productes turístics locals, que ens permeten distingir-nos de la resta».

Notícia publicada el 22 de Gener de 2018