Unes jornades sobre igualtat de gènere reuneixen a la Vila a més de 160 professors de primària i secundària

Les jornades, organitzades per la Xarxa Conviència i la Regidoria d'Educació de la Vila, porten per títol 'Coeducació i Igualtat: un camí únic'

  

Les Jornades «Coeducació i Igualtat: un camí únic» van començar ahir i continuen aquesta vesprada a l'auditori de la Llar del Pensionista de la Vila. Estan dirigides al professorat de primària i secundària i el seu objectiu és facilitar-los eines per treballar la igualtat de gènere dins l'aula i conscienciar-los de la importància que té treballar la coeducació durant els anys d'escolarització.

 

El programa de les jornades inclou quatre ponències:

 

Dimecres 24 de gener

 

17 h. Carlo Caurín Alonso: «Eines d'educació emocional i empatia per a fomentar la igualtat, la coeducació i la mediació en els centres escolars».

 

19 h. Marta Blanco Fernández: «La perspectiva de gènere a les aules: una assignatura pendent»

 

Dijous 25 de gener

 

17 h. Elena Simón Rodríguez: «La coeducació per a la igualtat: urgent i necessària»

 

19 h. Juan Lillo Simón: «Disseny i desenvolupament de bones pràctiques coeducatives»

 

En total, s'han inscrit més de 160 professors de primària i secundària, procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana. Les jornades seran certificades pel CEFIRE.

 

Entre els objectius de la jornada destaca el de proporcionar una formació afectiva i sexual lliure d'estereotips sexistes, fomentar l'educació per a la igualtat entre dones i homes, contribuir a l'eradicació de la violència de gènere, proposant formes de relació igualitàries, promoure la reflexió crítica sobre actituds i comportaments associats a les relacions afectives i proposar als centres i al professorat recursos i estratègies concretes d'actuació.

 

Els continguts se centren en la coeducació i afectivitat, els models de relacions, els estereotips i mites de l'amor romàntic i la prevenció de la violència de gènere, així com els recursos i materials de què es disposen.

 

Per a la regidora d'Educació de la Vila, María Ángeles Gualde, «és important que tots apostem, fomentem i facilitem tots els recursos necessaris per a educar en igualtat. Sobretot perquè la coeducació és, a més d'un deure, un dret de tots i estem obligats a vetllar pel seu compliment. Per això, iniciatives com aquesta sempre comptaran amb el suport d'aquest Equip de Govern».

Notícia publicada el 24 de Gener de 2018