Arriba a la Vila una exposició itinerant sobre José Estruch, un dels directors d'escena més importants del segle XX

La mostra, patrocinada per l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert, estarà al Teatre Auditori a partir del 8 de febrer

  

L'exposició porta per títol «José Estruch, vida i teatre» i està dedicada, íntegrament, a aquest mestre de l'escena reconegut internacionalment. José Estruch Sanchis (Alacant 1916 - Madrid 1990) va ser un director d'escena destacat i l'objectiu del Gil-Albert és acostar la seua figura al públic de la província d'Alacant.

 

De fet, es tracta d'una exposició itinerant que recalarà el pròxim 8 de febrer al Teatre Auditori de la Vila. A la inauguració assistiran el director de l'Institut Juan Gil-Albert, José Ferrándiz, així com la comissària de la mostra, Juana María Balsalobre.

 

«José Estruch, vida i teatre» ha recorregut ja diversos municipis de la província d'Alacant, ja que el seu objectiu principal és reconéixer, redescobrir i fer visible la figura de l'autor des d'un punt de vista didàctic. El plantejament de l'exposició és bàsicament didàctic i posa en relleu la seua personalitat i el seu llegat humà i cultural, ja que són poc coneguts pel públic en general.

 

L'exposició està estructurada en cinc apartats temàtics amb fotografies i collages:

 

1. Alacant. L'entorn familiar. Primeres experiències teatrals com a espectador

2. Exili. França, Anglaterra. Les colònies

3. Uruguai. Florint com a home de teatre. Els textos clàssics. Concepte d'escena, compromís i aspectes formals

4. Retorn a Espanya. Necessitat de transformar el teatre espanyol. Mestre. Tallers teatrals. RESAD.

5. Pepe Estruch. El mestre, en paraules dels seus alumnes i col·laboradors

 

La cloenda de l'exposició es farà coincidir amb el Dia Internacional del Teatre, el pròxim 27 de març. Fins llavors, la mostra podrà visitar-se de dilluns a divendres, amb un horari de 18.30 a 20 hores.

 

La regidora de Cultura de la Vila, María Ángeles Gualde, ha explicat que «el públic que s'acoste al Teatre Auditori a veure aquesta exposició podrà descobrir a José Estruch, un personatge valuós de la nostra cultura, ple d'arestes i matisos». En aquest sentit, ha afegit que «la mostra ens parla del seu entorn familiar, les seues primeres experiències teatrals, les seues valuoses aportacions al teatre espanyol i els seus dots escènics».

Notícia publicada el 30 de Gener de 2018