L'Oficina d'Atenció al Consumidor (OMIC) de la Vila va atendre 186 consultes i reclamacions en 2017

La majoria de les atencions estaven relacionades amb els serveis de telefonia, la compra i reparació d'electrodomèstics i els serveis d'electricitat.

  

L'Oficina d'Atenció al Consumidor (OMIC) de la Vila, ubicada a les dependències municipals del xalet Centella al carrer Colón, va atendre el 2017 186 queixes i reclamacions dels ciutadans, un 3,33 % més que en l'exercici anterior. Del total d'atencions prestades en aquesta oficina, 99 estaven relacionades amb queixes i reclamacions sobre telefonia, altres 14 amb electrodomèstics i 13 més amb els serveis d'electricitat.

 

La majoria d'aquestes es van presentar de manera presencial a l'OMIC. De les reclamacions tramitades, 62 es van resoldre amb mediació, unes altres 58 van ser desestimades i la resta van ser derivades a arbitratge o a altres organismes competents. Pel que fa als motius de les reclamacions, la mala prestació de serveis, la publicitat enganyosa i el preu abusiu són els que encapçalen la llista.

 

En nombres absoluts, el volum de queixes i reclamacions presentat en l'OMIC de la Vila és molt similar al de l'exercici anterior. Quant als temes que les van motivar, en 2017 es van mantenir les atencions relacionades amb la telefonia, però van disminuir aquelles relacionades amb els bancs, així com amb la pell, el tèxtil i el calçat.

 

La regidora de Foment Econòmic, Marta Sellés, ha recordat que "l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de l'Ajuntament de la Vila és un servei gratuït que té com a funció ajudar el ciutadà a resoldre els conflictes en què es poden veure involucrats com a consumidors. En aquest sentit, ha explicat que «els oferim informació, orientació i ajuda en temes que, de vegades, són massa complicats de tramitar».

Notícia publicada el 31 de Gener de 2018