La Vila reafirma l’aposta per la cultura incrementant la participació en CulturArts

L'Institut Valencià de Cultura acaba de confirmar a l'Ajuntament la seua inclusió en la categoria màxima del circuit cultural

  

L'Ajuntament de la Vila va enviar fa un any la sol·licitud per incrementar la seua participació en el circuit de CulturArts i s’inclou entre els municipis de la categoria A en la modalitat de teatre, dansa i circ. L'objectiu era pujar un escalafó en el seu compromís per programar aquest tipus d'espectacles en el municipi i augmentar la dotació pressupostària per a això. D'aquesta manera, l'Equip de Govern de la Vila reafirma la seua aposta per la cultura i les arts escèniques, així com el seu compromís de suport a les produccions valencianes.

 

En la modalitat A de teatre, dansa i circ de CulturArts, la Vila es compromet a oferir una programació estable en la qual s'incloga un mínim de 10 espectacles d'aquestes disciplines i de companyies professionals. D'aquestes, 7 han de ser valencianes. Com a contrapartida, l'Institut Valencià de Cultura col·labora amb aportacions que poden arribar als 15.000 € i assumeixen el 50 % del caixet de les companyies programades. A més, si programa espectacles en valencià, hi haurà una aportació addicional del 10 % del caixet de la representació.

 

D'aquesta manera, l'Ajuntament de la Vila pot optar aquest any a una subvenció de fins a 21.000 € per a la programació d'aquests espectacles, si s'inclouen, a més, incentius per assistència a fires escèniques i per la coordinació amb altres municipis per dur a terme propostes singulars.

 

No obstant això, aquesta no és l'única modalitat de CulturArts a la qual la Vila Joiosa està adscrita. També està adherida a la modalitat Audiovisual, el que li permet organitzar certàmens com «La Vila en curt», una mostra de curtmetratges valencians. De fet, en 2018 també podrem gaudir de llargmetratges de producció valenciana, presentats l'any passat a la «Mostra Viva de Mediterrani» de València. La primera cita la tenim el pròxim 15 de febrer a les 18 h, a l'Auditori del Centre Social, amb la projecció de Juegos de familia de Belén Macías.

 

Al seu dia, l'Ajuntament de la Vila també va sol·licitar la seua inclusió en la modalitat de Música de CulturArts, de la qual forma part des de l'any 2016.

 

La regidora de Cultura, María Ángeles Gualde, considera que «és un encert reafirmar la nostra aposta per aquesta xarxa de programacions estables per als municipis ja que, entre altres coses, suposa la consolidació de nous públics, fomenta la cultura per tot el territori i dóna suport a la producció cultural valenciana». En aquest sentit, ha explicat que «no hem tingut dubtes a l'hora de decidir ampliar la nostra participació i compromís amb el Circuit de CulturArts i seguirem unint-nos a aquest tipus d'iniciatives que creen importants sinergies».

Totes les imatges

Notícia publicada el 01 de Febrer de 2018