La Vila organitza un acte amb dones esportistes locals per visibilitzar l'esport femení

'Campiones invisibles' tindrà lloc el pròxim 28 de febrer a la Llar del Pensionista i pretén posar en valor la trajectòria professional i els èxits d'aquestes dones

  

Les regidories d'Igualtat i Esports de l'Ajuntament de la Vila ha organitzat per al dimecres 28 de febrer l'acte «Campiones invisibles». L'esdeveniment s'emmarca dins de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. L'objectiu és posar en valor l'esforç i el treball que realitzen les nombroses esportistes de la localitat i amb això visibilitzar els seus èxits i la seua trajectòria professional en el món de l'esport.

 

Es tracta d'una trobada amb esportistes locals de diverses disciplines esportives: Elena Lloret, bicicleta tot terreny; Àngela Mingot, futbol sala; Lucía Serralta, piragüisme, i Amparo Chapa, ciclisme.

 

També participarà la periodista experta en gènere Paqui Méndez, que presentarà el documental Campeones invisibles, que dóna nom a l'esdeveniment. Aquest treball parla de les grans dificultats que, a dia de hui, pateixen les dones que volen dedicar-se a l'esport a nivell professional i de la invisibilitat a la qual les sotmeten els mitjans de comunicació, en comparació dels seus companys de professió.

 

L'acte tindrà lloc el pròxim dimecres 28 de febrer a les 18 hores a l'Auditori de la Llar del Pensionista de la Vila Joiosa. Primer es projectarà el documental i després es celebrarà una taula rodona.

 

La regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri, ha avançat que «a la Vila comptem amb dones esportistes en moltes disciplines. Per això, la intenció és realitzar en un futur noves convocatòries de “Campiones invisibles” en el qual anar donant cabuda a totes les dones esportistes de la localitat, perquè aquest esforç de donar visibilitat no quede com una cosa anecdòtica sinó que tinga una determinada continuïtat».

 

Es tracta d'un esdeveniment obert a la ciutadania, sobretot als homes i dones que formen part dels diferents clubs esportius de la Vila. De fet, l'edil d'Esports, José Ramón Uclés, ha explicat que «l'objectiu és fomentar el paper d'aquestes esportistes com a exemple a imitar per a centenars de xiquetes que, com elles, volen seguir una trajectòria vital lligada a l'esport, tant a nivell personal com professional».

Notícia publicada el 08 de Febrer de 2018