'Proyecto Lázaro' recull a la Vila gairebé 71 tones de roba usada per finançar el suport a 87 famílies locals en situació vulnerable

Aquesta Associació, juntament amb Cáritas i l'Ajuntament de la Vila, ha desenvolupat amb èxit el programa ‘Ropero’ al llarg de 2017 gràcies a la solidaritat dels veïns de la localitat

  

L'associació Proyecto Lázaro ha recollit, al llarg de 2017, 70.876 quilos de roba usada, depositada pels ciutadans en els 17 contenidors que hi ha instal·lats al municipi. D'aquesta manera, s'ha pogut dur a terme el programa «Ropero», juntament amb Cáritas i l'Ajuntament de la Vila, l'objectiu del qual és finançar ajudes per a persones vulnerables o en risc d'exclusió gràcies a la venda d'aquesta roba de segona mà.

 

En aquest cas, els beneficiaris han estat 87 famílies locals, en situació vulnerable o d'exclusió. Totes aquestes han rebut vals bescanviables per adquirir roba a la botiga que gestiona Proyecto Lázaro a la Vila Joiosa.

 

Els responsables dels dos col·lectius han presentat la memòria de 2017 al regidor de Medi Ambient de la Vila, Pedro Alemany, qui s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat de la campanya. Alemany ha explicat que, «a més de finançar programes i ajudes socials, aquest projecte permet reduir residus tèxtils a allargar els cicles de vida de la roba usada. Per tant, és doblement positiu».

 

Proyecto Lázaro, a través dels seus contenidors, ha recollit a la província d'Alacant més de 4.000 tones de residus tèxtils en els últims 5 anys. D'aquesta manera, es calcula que ha evitat l'emissió de gairebé 200.000 quilos de CO2. A més, aquesta activitat li ha permès dur a terme 127 itineraris personalitzats d'inserció laboral i atendre més de 4.000 famílies que travessen situacions difícils. D'una altra banda, en aquest temps han ajudat a 2.746 persones sense llar i han aconseguit beques d'estudi i menjador per a 52 menors.

Notícia publicada el 08 de Febrer de 2018