La Barbera acull l'exposició 'Falling Awake' del polifacètic artista Eric Doireau

La mostra s'inaugura demà, divendres 16, però s'obrirà al públic a partir de dilluns a l'Espai d'Art Contemporani la Barbera

  

L'Agenda cultural de la Vila Joiosa es completa a partir de demà amb una nova proposta: l'exposició Falling Awake de l'multifacètic artista francès Eric Doireau.

 

La mostra estarà oberta al públic a l'Espai d'Art Contemporani la Barbera, del 19 de febrer al 23 de març. L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 12 h i de 16 a 18 h; és a dir, que divendres de vesprada romandrà tancada.

 

Eric Doireau és un artista sense formació específica que respon únicament a l'impuls de la seua inquietud creadora. El seu perfil demostra que es passeja per les arts tafanejant amb tranquil·litat, amb una innocència lliure de prejudicis academicistes o mercantils. També ha escrit alguns llibres, a més de coquetejar amb la pintura i el cinema, en la recerca conscient del seu medi natural d'expressió, abans de trobar-lo.

 

Els experts descriuen el seu estil com a pur, lliure, indòmit i no pretensiós. Les seues inclassificables peces anteposen en els seus plantejaments la transmissió de sentiments i el suggeriment a la pròpia bellesa. De fet, són totes i cadascuna d’aquestes una clara invitació a reflexionar amb el cor.

 

El concepte d'art de Doireau va més enllà de la creació personal unidireccional. Assegura que ho entén tan sols com l'inici d'un camí que l'observador, atent i implicat, haurà de continuar i completar. A través de la interactivitat de tots dos, l'obra es transforma en col·lectiva, sempre viva i en constant moviment i creixement expressiu.

 

La regidora de Cultura, María Angeles Gualde, ha explicat que «estem contents amb l'arribada d'aquesta exposició a la Barbera, ja que es tracta d'un tipus expressió artística diferent i ens ajuda a arribar a un tipus de públic que gaudeix molt amb aquest tipus d'art. Sobretot, perquè les obres d'Eric Doireau mai inspiren indiferència».

Totes les imatges

Notícia publicada el 15 de Febrer de 2018